150 joves de la ciutat realitzen curtmetratges sobre la crisi dels refugiats

Després de diversos anys treballant activitats per fomentar la convivència i el civisme a la ciutat, la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència ha impulsat la 1a Mostra Local de Cinema i Convivència, on es projectaran 14 curtmetratges sobre la crisi dels refugiats realitzats per joves de Sant Boi.

Detall del cartell de la 1a Mostra Local de Cinema i Convivència //Ajuntament de Sant Boi

Detall del cartell de la 1a Mostra Local de Cinema i Convivència //Ajuntament de Sant Boi

El dissabte 28 de maig tindrà lloc a Can Massallera la 1a Mostra Local de Cinema i Convivència, un certamen que presentarà catorze curtmetratges com a resultat dels treballs audiovisuals realitzats per 150 nois i noies de dotze centres educatius de la ciutat al voltant del dret a l’asil i la crisi de les persones refugiades.

Els curtmetratges que es podran veure són el fruit de les reflexions dels alumnes sobre la situació actual de les persones refugiades des de diverses perspectives. D’aquesta manera han pogut conèixer les tècniques cinematogràfiques i el seu llenguatge i han creat audiovisuals, alguns dels quals parteixen d’històries de ficció i altres des del documental. Així, els curts aprofundeixen en àmbits com l’acollida de persones refugiades, la memòria històrica, el qüestionament de les polítiques europees i les històries personals.

Recomanacions personalitzades