La Policia Nacional desarticula una banda de narcotraficants amb seu a Sant Boi

La Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal que distribuïa drogues a Barcelona i Saragossa. En la operació, que ha comptat amb registres a Sant Boi, s’han detingut 29 persones i s’han intervingut cinc quilograms de cocaïna, més de dos quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu.

La Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal que traficava amb grans quantitats de drogues a Barcelona i Saragossa. En total, s’han detingut a 29 persones en l’anomenada Operació Picapiedra, on s’han efectuat registres a Sant Boi de Llobregat.

Escorcoll de la Policia Nacional en un dels pisos dels narcotraficants // Policia Nacional

Escorcoll de la Policia Nacional en un dels pisos dels narcotraficants // Policia Nacional

Les investigacions es van iniciar el mes de setembre de l’any passat a Saragossa, on la Policia havia detectat un grup de persones que comercialitzava cocaïna. Les indagacions van arribar cap a Barcelona, on la policia va descobrir que els transportistes i els caps de l’organització vivien i operaven en diversos municipis de l’àrea metropolitana.

El passat mes de febrer els investigadors van tenir coneixement que part de l’organització es desplaçaria des de Barcelona fins a Saragossa, amb l’objecte de proveir de cocaïna als venedors d’aquesta ciutat. Es va establir llavors un dispositiu en el qual es va interceptar el vehicle en què viatjaven a l’altura del peatge de Pina de Ebro. Els agents van detenir un matrimoni que conduïa el cotxe en el qual transportaven més de 750 grams de cocaïna ocults en una maleta entre roba infantil. Tots dos viatjaven acompanyats de dues nenes menors d’edat per intentar passar desapercebuts davant un eventual control policial.

Aquest fet va desencadenar el gruix de l’operació policial, que va consistir en efectuar diversos registres a Sant Boi de Llobregat, Saragossa, Barcelona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Cerdanyola del Vallès i Sabadell. Es van detenir als tres caps de l’organització i s’han confiscat un total de cinc quilograms de cocaïna, 236 grams d’heroïna, 2.300 grams de marihuana, 14 quilos de substància adulterant, diverses armes de foc, munició, una flota de vuit vehicles, material per al tractament de la droga i 37.000 € en efectiu.

L’organització comptava amb un alt grau d’especialització i distribució de tasques, abastant des dels proveïdors de la droga, les persones que transportarien l’estupefaent a la ciutat de Saragossa, així com el nombrós grup de traficants que vendrien aquesta droga als consumidors finals. 19 dels detinguts es troben ja a la presó.

Recomanacions personalitzades