L’Ajuntament de Sant Boi reclama els 5,4 milions d’euros que li deu la Generalitat

El ple municipal aprova una moció per reclamar a la Generalitat el deute que té amb el consistori. Segons l’equip de govern és de 5,47 milions d’euros. Els partits que formen el govern de la Generalitat (CDC i ERC) rebutgen la moció i Gent de Sant Boi (CUP) ho fa a mitges.

La Generalitat deu a l'Ajuntament més de 5 milions d'euros :: Generalitat de Catalunya

La Generalitat deu a l’Ajuntament més de 5 milions d’euros // Generalitat de Catalunya

El deute de la Generalitat amb l’ajuntament de Sant Boi ascendeix a 5,47 milions d’euros segons el govern municipal (PSC i ICV). Durant el ple municipal del mes de febrer es va aprovar una moció del PP per tal de reclamar que es pagui el més aviat possible.

Segons la moció, aquest deute afecta a partides d’inversió com són el Pla Integral de rehabilitació del barri de Casablanca, una part del finançament del parc de bombers i determinades obres de rehabilitació d’edificis i places. També estan pendent de pagament els contractes programa dels anys 2012, 2013 i 2014 que finançaven els convenis de Benestar i Família, i els plans d’ocupació de 2011 que despleguen les principals polítiques socials.

En els acords de la moció es contempla també que la Generalitat publiqui al Portal de Transparència tots els deutes que té amb els ens locals, desglossats per partides d’inversió: beques menjador, escoles bressol municipals, llei de barris, programes de formació ocupacional i programes de cohesió social. El portaveu del PP, Rafael Cañedo, va manifestar que «els darrers vuit anys la Generalitat ha anat incrementant el deute i això s’ha d’aturar«. La tinent d’alcalde Alba Martínez (ICV) va argumentar el suport del seu grup a la moció al·legant que «el millor pla de xoc és dotar dels recursos necessaris als ajuntaments perquè puguin desenvolupar els serveis públics«.

Per altra banda, els grups de CDC i ERC, que formen el govern de la Generalitat sota les sigles de Junts pel Sí, van votar en contra. Pel portaveu convergent, Jordi Garcia, el grup popular «té molt de morro» per presentar aquesta moció «sabent que el Govern de Madrid li deu a Catalunya més de 4.000 milions d’euros«. El portaveu d’ERC, Miquel Salip, va qualificar la intervenció de Cañedo com «una broma de mal gust» i va afirmar que «si la moció l’hagués presentat un altre grup hauríem reconsiderat el nostre vot«.

Elss dos regidors de Gent de Sant Boi -formació amb alguns integrants de la CUP a les seves files- van votar diferent (una abstenció i un vot afirmatiu) perquè van considerar que hi ha coses a la moció «que els agraden i coses que no tant«.

Recomanacions personalitzades