Els regidors de Sant Boi no podran ostentar cap càrrec representatiu més

El ple municipal de Sant Boi ha aprovat una moció presentada per Ciutadans per impedir que els regidors del consistori puguin tenir també un altre càrrec representatiu a una altra administració. Un regidor de l’ajuntament no podrà ser també diputat al Parlament de Catalunya.

Els regidors de Sant boi no pdoran també ser diputats // Parlament de Catalunya

Els regidors de Sant Boi no podran també ser diputats // Parlament de Catalunya

Casos com el de Núria Parlón (PSC) o Oriol Junqueras (ERC), que van compatibilitzar l’alcaldia de Sant Coloma de Gramanet i Sant Vicenç dels Horts respectivament amb l’acta de diputats al Parlament de Catalunya, no podran succeir a Sant Boi de Llobregat.

El ple municipal del mes de febrer ha aprovat una moció de Ciutadans que rebutja l’acumulació de càrrecs polítics i impedeix explícitament que cap regidor de l’Ajuntament pugui compatibilitzar un altre càrrec representatiu. Olga Puertas, portaveu de C’s, va justificar la moció dient que «l’acumulació de càrrecs polítics provoca un mal servei al ciutadà i genera desconfiança» i d’aquesta manera insta al govern central que modifiqui la normativa necessària per eliminar la compatibilitat de càrrecs de regidor i diputat. A més, mentre no es produeixi aquesta modificació, els grups del ple s’han de comprometre a no acumular càrrecs.

A la moció s’hi van afegir dues esmenes del PP per tal que la normativa electoral persegueixi la doctrina «una persona, un càrrec» i que les dietes, les indemnitzacions, i els complements salarials tributin i no estiguin exemptes de retencions.

La moció va quedar aprovada amb els vots favorables d’ICV, C’s i PP. El PSC es va abstenir en la votació perquè no volen «sortir assenyalats com que votem a favor de l’acumulació de càrrecs«, va explicar José Ángel Carcelén, que va afegir que tot i que estan en contra de l’acumulació de càrrecs no han de «vetar que els alcaldes puguin arribar al Parlament o a les Corts Generals«. Gent de Sant Boi i Esquerra també es van abstenir justificant que la limitació més efectiva és la de sou i mandats i no pas la de càrrecs.

Recomanacions personalitzades