Sant Boi lluitarà contra el malbaratament alimentari a proposta d’ERC

Aprovada per unanimitat una moció al ple municipal presentada per ERC que compromet l’Ajuntament a lluitar contra el malbaratament alimentari a la ciutat. Entre els acords hi ha la creació d’una campanya de sensibilització i facilitar l’ús de carmanyoles en els restaurants. 

Miquel Salip acompanyat del seu equip a la plaça Gaietà Mestres // ERC Sant Boi

Miquel Salip, portaveu d’ERC, en un acte de la passada campanya electoral // ERC Sant Boi

La gran quantitat d’aliments que es llencen encara en bon estat per part de particulars, restaurants, supermercats i escoles és un problema contra el qual l’Ajuntament de Sant Boi s’ha disposat a lluitar. Al ple municipal del mes de febrer es va aprovar per unanimitat una moció d’ERC que obre el camí perquè el consistori intenti acabar amb aquesta xacra.

Els acords del text aprovat comprometen l’Ajuntament a realitzar una campanya de sensibilització sobre el tema, facilitar que les persones es puguin emportar el menjar que ha sobrat dels restaurants o hotels mitjançant una carmanyola i que els establiments col·laboradors de la campanya aconsegueixin un distintiu. També es planteja fomentar la cuina a partir d’excedents alimentaris a través de jornades formatives i habilitar mecanismes de recollida a supermercats i mercats municipals.

Tots els partits polítics han votat a favor d’una proposta que els republicans també han presentat en altres municipis com Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades