Treballadors de CORESSA temen pitjors condicions laborals un cop passin a ser plantilla municipal

La secció sindical de CCOO ha alertat que la subrogació de treballadors de CORESSA per part de l’Ajuntament pot provocar «desequilibris entre el personal municipal» i exigeix que s’equiparin les condicions salarials i laborals dels treballadors de les escoles bressol.

Els treballadors de CORESSA temen per les seves condicions laborals // Ajuntament de Sant Boi

Els treballadors de CORESSA temen per les seves condicions laborals // Ajuntament de Sant Boi

La decisió de l’Ajuntament de municipalitzar diversos serveis que fins ara oferia CORESSA preocupa als treballadors de l’empresa pública. La municipalització suposa subrogar gairebé un centenar de treballadors, que passaran a formar part de la plantilla municipal i aquests temen perdre les actuals condicions laborals.

Antonio Pedro Gabernet, representant de del sindicat CCOO, ha explicat a Sant Boi Diari que els treballadors de CORESSA que se subrogaran «no ocuparan una plaça dins l’administració local fins que no passin un procés de selecció«, i això pot provocar que les seves condicions salarials i laborals siguin diferents a les dels treballadors municipals. En alguns casos, els nivells salarials de treballadors a subrogar són superiors als treballadors municipals, fet que segons Gabernet és degut a que «les externalitzacions i privatitzacions de serveis públics que han establert diferències de drets i condicions laborals entre treballadors«.

Des de CCOO veuen amb bons ulls la remunicipalització dels serveis. De fet, el sindicat també demana que es recuperin altres serveis externalitzats, com l’enllumenat públic i el servei de mediació, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades