La Puríssima amb sabor sobre rodes

El nou mercadal gastronòmic amb la primera mostra de food trucks es combina bé amb la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana per generar un nou pols d’atracció de La Puríssima de Sant Boi: la gastronomia. 

Una visitant compra a La Patatera // Jose Polo

Una visitant compra a La Patatera // Jose Polo

Com si de l’Alexanderplatz o qualsevol altra plaça de Berlín es tractés, per la Puríssima d’enguany el centre històric de Sant Boi va estar ocupat per una desena de camionetes plenes de menjar sobre rodes. Era la primera Mostra de Food Trucks, una de les noves tendències gastronòmiques, i tot i que al fons no hi havia cap torre de televisió gegant com la Fernsehturm i sí la parròquia de Sant Baldiri, amb la proximitat de la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana l’ambient era similar al de la capital d’Alemanya: abrics, menjar al carrer i birra de qualitat.

Hamburgueses variades o veganes, patates fregides fetes de manera especial, entrepans amb enginy o menjar de Tailàndia, l’oferta era força variada en el nou Mercadal Gastronòmic. «Fem patates fregides guais, mai congelades i amb salses casolanes que elaborem nosaltres depenent de la temporada», explicava a Sant Boi Diari Marc Viñas del food truck La Patatera, un dels que es podien trobar a la plaça Constitució. En mig any, ha recorregut ciutats com Donosti, Saragossa, Màlaga i, ara Sant Boi. «L’ambient de la Puríssima és molt familiar, molt proper, a vegades hi ha esdeveniments com concerts on la gent no valora el que fas però aquí la gent s’ho mira més», indicava.

Detall de la Caravana Carambola // Jose Polo

Detall de la Caravana Carambola // Jose Polo

Jordi García, de la Caravana Carambola, es va especialitzar en la vermuteria i en «entrepans que surten del que és normal». «Rostit de porc, pollastres marinats i una mica de salses diferents», enumerava recordant els ingredients dels seus productes. «La clau per guanyar-se la vida amb el food truck és posar-li molt d’amor i dedicació a la teva feina», assegurava en l’hora punta del dinar, mentre no parava d’atendre clients, molts d’ells amb una cervesa artesana a la mà recollida a la mostra de la plaça Mossèn Jaume Oliveres. «La de Sant Boi és una fira molt antiga i tradicional, esperem que agradi aquest nou concepte de menjar al carrer», reivindicava.

Com han fet altres fires de la comarca, la Puríssima també aposta per la gastronomia per renovar-se i generar un nou pols d’atracció, ja sigui amb la venda de productes que es consumiran després o amb oferta gastronòmica per consumir el mateix moment. La innovació, a més, es va combinar amb la tradició, i és que no era difícil trobar menjar més clàssics com la botifarra o els xurros. A pocs metres, una nova edició del Vi Cult, aportant l’oferta musical a l’esdeveniment. Tot fa pensar que l’experiència es repetirà.

Recomanacions personalitzades