El 60% dels participants de la llançadora d’ocupació del CoBoi troben feina

Finalitza la 3a llançadora d’ocupació del CoBoi. El 60% dels joves en risc d’exclusió social participants al programa s’han reincorporat al mercat laboral i un 25% ha reprès els estudis. La Gralla ha acollit la cloenda de la iniciativa organitzada per l’Ajuntament i Acció contra la fam.

Imatge de la jornada de cloenta // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la jornada de cloenda // Ajuntament de Sant Boi

La tercera edició de la llançadora d’ocupació CoBoi (Laboratori Cívic d’emprenedoria i economia social) ja ha finalitzat amb la participació de 70 persones. D’aquestes, un 60% s’han reincorporat al mercat laboral per compte aliena i un 25% han reprès els estudis, segons dades facilitades per l’Ajuntament de Sant Boi. Els resultats són molt més positius que en la segona edició de la llançadora, tant en nombre de participants (70 enfront 14) com en èxit d’inserció laboral  (60% davant 35% de fa uns mesos).

Les activitats en les que han participat els 70 joves d’entre 18 i 35 anys en situació de risc d’exclusió social han estat sessions de treball, tant grupals com individuals, tallers pràctics de recerca de feina i habilitats socials i intermediació laboral amb empreses.

La tercera edició de la llançadora d’ocupació s’ha tancat amb un acte a La Gralla on les persones que han participat s’han presentat davant representants d’empreses amb la tècnica de l’Elevator Pitch (Discurs de l’Ascensor), on s’han donat a conèixer a si mateixos de forma breu intentant cridar l’atenció del públic ràpidament. També s’ha projectat un documental realitzat pels propis participants on es resumien les activitats desenvolupades durant les últimes setmanes.

A través del CoBoi, l’Ajuntament treballa de manera conjunta amb la Fundació Acció contra la Fam mitjançant el programa Vives Emplea, que lluita per ajudar els joves a cercar feina. L’objectiu conjunt és el de millorar l’ocupabilitat de joves que es troben a l’atur i aconseguir la seva implicació activa per millorar la capacitació a l’hora de buscar feina o optar per l’autoocupació. L’acte ha comptat amb la presència de la delegada a Catalunya d’Acció contra la Fam, Natàlia Anguera.

 

 

Recomanacions personalitzades