L’Ajuntament inverteix 50.000 euros en ajuts per al lloguer

S’obre una nova línia d’ajuts per al lloguer amb una dotació de 50.000 euros. S’ajuda a pagar la mensualitat a les famílies que viuen de lloguer i subvenciona part de les despeses associades als nous contractes. El termini per demanar l’ajut acaba el 20 de novembre.

Imatge de l'OMAP // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de l’OMAP // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha obert una nova línia d’ajuts per subvencionar les despeses de lloguer, dotada amb 50.000 euros. Aquesta convocatòria, que es pot sol·licitar fins el 20 de novembre demanant cita prèvia a l’Oficina Municipal d’Atenció al públic (OMAP), estableix dos tipus d’ajuda.

La primera està dirigida a les unitats familiars que han de destinar més del 20% dels seus ingressos a la renda de lloguer, sempre que no rebin altres ajudes com les que dóna la Generalitat per aquest mateix concepte. En aquest cas l’ajut és d’un màxim de 100 euros mensuals (1.200 anuals) i el contracte ha de ser anterior a l’1 de novembre.

La segona tipologia d’ajuts és per a les persones que, tot i poder assumir el lloguer estrictament, té dificultats per pagar les despeses associades: abonament de la fiança, gestoria, redacció del contracte o liquidació de l’impost de transmissions patrimonials que grava el contracte de lloguer. Concretament, l’Ajuntament subvencionarà fins a 600 euros per ajudar a pagar la fiança, 720 euros per despeses de gestoria i avals i 108 euros per l’impost de transmissions patrimonials. En total, un màxim de 1.428 euros per a contractes que es facin a partir de l’1 de novembre.

Recomanacions personalitzades