El jazz inunda la tardor a Sant Boi

Sis concerts conformen la 24a Mostra de Jazz de Sant Boi que es celebra entre el divendres 16 d’octubre i el 20 de novembre. Pel cicle hi passaran referents del jazz català com La Locomotora Negra i grans figures de l’escena internacional. 

Sweet Marta and The Blues Workers actuen el divendres 16 d'octubre // Ajuntament de Sant Boi

Sweet Marta and The Blues Workers actuen el divendres 16 d’octubre // Ajuntament de Sant Boi

Durant tota la tardor, els divendres a Sant Boi s’omplen de jazz. En total seran sis els concerts que completen la 24a Mostra de Jazz a la ciutat, un cicle organitzat per l’Ajuntament. Els espectacles, repartits pels diferents barris, seran a les 10 de la nit i tenen un preu de 8 euros.

El primer escenari ha estat el casal de la Ciutat Cooperativa. Ho ha fet a ritme de blues, acollint un concert de ‘Sweet Marta & The blues Workers’. Harmònica, bateria, guitarra i contrabaix acompanyen les veus d’un quartet que va néixer al 2013 i ja té un treball publicat.

Dos mestres del saxo, el català Toni Solà i el nord-americà Benny Sharoni seran el 23 d’octubre al casal de Camps Blancs. Acompanyats de tres músics més posaran el so del jazz i el swing per fer moure l’esquelet a tot el públic i fer-los gaudir del bon jazz.

La inconfusible veu de Tricia Evy també serà present al festival de jazz santboià. Aporta el pes internacional del festival i, alhora, un toc característic que l’organització no vol perdre. Actuarà el 30 d’octubre al teatre de Cal Ninyo, acompanyada del piano de Joan Monné, la bateria de Jo Krause i el so d’Ignasi González al contrabaix.

Tricia Evy, una de les veus que repeteix al festival // Ajuntament de SantBoi

Tricia Evy, una de les veus que repeteix al festival // Stradi Photo

L’únic concert gratuït de la mostra és el que es celebra al casal de Casablanca el divendres 6 de novembre. Un espectacle especialment recomanat per als jazzistes més exigents, ja que hi actuaran quatre gats vells de la música negra: el Tradicional Jazz Ensemble. Amb l’argentí Pepe Robles a la trompeta, Pau Casares al clarinet, Ricky Araiza al banjo i Pep Rius al contrabaix, el bagatge i el rigor està assegurat.

Una de les veus més aclamades del jazz espanyol, Susana Sheiman, torna a trepitjar els escenaris de Sant Boi. Aquest cop, però, ho fa de la mà d’un nou grup amb el qual ja han enregistrat un disc: «Open gate». Toni Solà (saxo tenor), Xavier Algans (piano), Artur Regada (contrabaix) i Caspar St. Charles (bateria) acompanyaran l’excepcional veu de la cantant madrilenya el 13 de novembre a Marianao.

La Locomotora Negra, un dels conjunts més esperats de la mostra // Ajuntament de Sant Boi

La Locomotora Negra, un dels conjunts més esperats de la mostra // Ajuntament de Sant Boi

La darrera actuació és, sens dubte, una de les més aclamades. El ritme dels membres de l’orquestra La Locomotora Negra, un dels referents del jazz a Catalunya, sonarà el 20 de novembre a Can Massellera. Més de 44 anys d’experiència avalen aquest conjunt de 17 músics que no perden el ritme del swing ni un moment.

L’aforament dels concerts és limitat. La compra d’entrades es pot fer a través de Ticketea o a Can Massallera. Hi ha abonaments de 20€ per 3 concerts i de 32€ pel cicle sencer.

Recomanacions personalitzades