Una concentració a la plaça de l’Ajuntament exigeix solucions pels refugiats sirians

Una comissió ciutadana convoca una concentració cada dimecres a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament per exigir a les institucions europees que posin fi al patiment de les persones refugiades de Síria. La primera concentració compta amb una família que va viure al país.

Regidors de diferents partits i membres d'entitats portaven una pancarta de benvinguda als refugiats // David Guerrero

Regidors de diferents partits i membres d’entitats portaven una pancarta de benvinguda als refugiats // David Guerrero

Pallassos sense Fronteres ho fa des de fa tres setmanes a la plaça Sant Jaume de Barcelona i Sant Boi ha seguit l’exemple i l’ha traslladat a la plaça de l’Ajuntament de la ciutat. Es tracta d’una concentració cada dimecres a les 20 hores amb el lema «1 minut de vergonya, 1 minut de dignitat».

La primera concentració es va fer el passat dimecres 16 de setembre i es repetirà aquest dimecres 23. La comissió ciutadana organitzadora vol d’aquesta manera «exigir a les institucions europees que posin fi al patiment de les persones refugiades». La regidora de Cooperació, Alba Martínez, s’ha mostrat satisfeta de l’acció, qualificant-la de «punt de reclam davant l’actitud dels governs europeus que no permeten l’arribada dels refugiats en condicions dignes» i ha instat a la ciutadania a participar per fer concentracions cada setmana més multitudinàries.

Unes 80 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament // David Guerrero

Unes 80 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament // David Guerrero

Pasión, una veïna de Sant Boi que va viure a Síria amb el Malik, explicant com és el país // David Guerrero

Pasión Mora, una veïna de Sant Boi que va viure a Síria amb el Malik, explicant com és el país // David Guerrero

En la primera de les concentracions va prendre la paraula la Pasión Mora, una veïna de Sant Boi que va viure fa uns anys a Síria amb la seva parella, Malik Al-Saghir. Tots dos van recordar alguns records del país que ara es dessagna davant la setantena d’assistents que van participar a l’acte.

L’Ajuntament ha donat suport a la concentració de protesta. A més de membres de l’equip de govern (PSC i ICV), també han participat regidors d’ERC i CDC. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va aprofitar la primera de les concentracions per explicar la «línia d’actuació clara i definida de l’Ajuntament per donar una resposta seriosa». Entre les accions de solidaritat amb els refugiats es troba una aportació de 4.560 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que, segons Moret, aniran destinats a les entitats que presten atenció als refugiats en els itineraris des de Síria fins el lloc d’arribada.

Recomanacions personalitzades