El sou dels portaveus de l’oposició passa a ser variable en funció dels regidors obtinguts

Els regidors de l’oposició tenen un sou de 600 euros mensuals. Els portaveus cobren un suplement que passa a ser variable depenent dels regidors obtinguts. Tots els partits, tant els beneficiats com els perjudicats, coincideixen en demanar a l’equip de govern que es replantegi el repartiment.

En el mateix ple municipal en que s’ha aprovat una reducció del salari del 2% dels regidors de l’equip de govern també s’ha marcat el sou que tenen els regidors i regidores de l’oposició: cobraran 600 euros bruts al mes. El que ha aixecat la polèmica entre els diferents partits que conformen l’oposició és l’establiment d’un suplement pels portaveus que varia en funció del nombre de regidors que tinguin: 1000 euros pels grups amb tres regidors (Ciutadans i ERC), 750€ pels de dos regidors (Gent de Sant Boi i PP) i 500€ pels unipersonals (Convergència).

Infografia amb les retribucions i el posicionament al ple respecte dels partits de l’oposició // Maria Rubio

Infografia amb les retribucions i el posicionament al ple respecte dels partits de l’oposició // Maria Rubio

Totes les formacions polítiques de l’oposició critiquen la distribució escalada del sou de portaveus ja que consideren desigual remunerar amb més quantia als grups amb més representació. Fins i tot aquells que surten beneficiats del repartiment s’han posat del costat dels perjudicats. Miquel Salip, portaveu d’ERC i que es troba en la part alta de remuneracions al tenir tres regidors, assegura que “el repartiment no és equitatiu ja que els grups amb menys representació hauran de carregar amb les mateixes comissions entre menys”. Esquerra ha proposat igualar els sous de tots els portaveus a la franja intermitja de 750€, una proposta que es discutirà a la reunió de portaveus i que l’equip de govern s’ha mostrat disposat a negociar.

Tant Olga Puertas de Ciutadans com Marina Lozano del PP han coincidit amb Salip. La regidora popular ha argumentat que “els portaveus fan les mateixes funcions, indiferentment de que tinguin tres regidors o un de sol”.

El convergent Jordi Garcia, que és el principal perjudicat del nou sistema de remuneracions a portaveus al tenir un sol regidor al ple, ha demanat “empatia” al govern municipal i ha qualificat el repartiment d’ “injust”.

 

Recomanacions personalitzades