ICV-EUiA presenta un equip marcat per la renovació i amb dos militants de MES

ICV-EUiA inclou a la seva candidatura dos militants de Moviment d’Esquerres (MES) als números 7 i 17. Els ecosocialistes aposten per un equip renovat i marcat per la joventut. Joan Herrera (ICV) i Joan Mena (EUiA) fan costat a la candidatura en la seva presentació.

Alba Martínez i Josep Puigdengolas (al centre) acompanyats dels primers de la llista // David Guerrero

Alba Martínez i Josep Puigdengolas (al centre) acompanyats dels primers de la llista // David Guerrero

Són cares noves totes les que acompanyen a Josep Puigdengolas i Alba Martínez a la llista electoral d’ICV. No noves en la militància del partit però sí optant a entrar a la sala de plens per prendre el relleu de regidors com Lluís Pérez, que ha abandonat el partit disconforme amb l’elecció del cap de llista, i Miguel Angel Merino, que en el seu cas de manera amistosa amb els nous líders del partit tanca la llista.

La cocandidatura va acompanyada de Daniel Martínez en el número 3. «Treballador incansable, responsable de moltes de les activitats fetes pel partit», segons el van presentar Puigdengolas i Martínez, que van dedicar paraules a totes i cada una de les 25 persones que conformen la llista. En la quarta posició, en posicions d’entrar a la sala de plens si els ecosocialistes repeteixen els resultats de fa quatre anys, va Ció Lerma. En el número 5 es troba Àlex Pérez, aportant segons els caps de llista «els valors de tolerància i lluita contra el feixisme». El sisè lloc l’ocupa Toni Migales. Tots ells han estat presentats una agradable tarde primaveral al jardí de Can Castells.

En la setena posició es troba una de les novetats: no va ni un militant d’ICV, ni d’EUiA ni cap ciutadà independent proper al partit, sinó que ho fa un militant de Moviment d’Esquerres (MES), el partit format per socialistes sobiranistes disconformes amb el PSC que ha arribat a un acord amb la candidatura d’ICV-EUiA per anar junts a les eleccions. Albert Garriga ocupa el número 7 de la llista. No és l’únic representant de MES, també apareix Jaume Borràs en el número 17.

Fotografia de família de tots els integrants de la candidatura d'ICV-EUiA-MES // David Guerrero

Fotografia de família de tots els integrants de la candidatura d’ICV-EUiA-MES // David Guerrero

La resta de la llista la formen gent propera a moviments socials, amb més d’una persona que va entrar en política a partir del moviment del 15M que tot just naixia a les portes de les eleccions municipals de fa quatre anys. També hi ha ciutadans propers al moviment veïnal, amb representació especialment dels barris de Marianao i Casablanca. La número 2 de la candidatura, Alba Martínez, ha qualificat les persones que confeccionen la llista com «compromeses amb la ciutat, que han treballat per fer de Sant Boi una ciutat més justa, més democràtica i més digna». 

La llista la tanquen de manera simbòlica dos exregidors. Maria José Rodríguez, que va ser regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau entre els anys 2007 i 2011 ocupa el número 25 de la candidatura. Tot just abans es troba Miguel Ángel Merino, coordinador local de l’agrupació local i regidor d’Habitatge en el mandat que està a punt d’acabar.

Balanç de la feina feta

El candidat a l’alcaldia, Josep Puigdengolas, ha posat en valor l’activitat del partit durant tot el mandat, tant a la institució, on governen amb el PSC, com al carrer. «Hem estat actius durant el quatre anys, nosaltres no nomes estem actius en campanya», ha remarcat Puigdengolas.

A la presentació de la llista han assistit el coordinador nacional d’Iniciativa, Joan Herrera, i el diputat d’EUiA, Joan Mena. Herrera ha estat l’única persona en tot l’acte que ha fet referència a Luís Pérez, l’històric regidor ecosocialista a l’Ajuntament de Sant Boi que ha deixat la militància del partit. Ho ha fet explícitament per reconèixer la seva feina al capdavant de la regidoria d’Educació.

Joan Herrera durant la presentació de la candidatura d'ICV Sant Boi // David Guerrero

Joan Herrera durant la presentació de la candidatura d’ICV Sant Boi // David Guerrero

Ja entrat en un to més de míting, Joan Herrera ha fet una crida als ecosocialistes a «aspirar a tot a Sant Boi». Segons el líder d’ICV, «hi ha ciutats on toca influir i altres on toca liderar. Aspirem a passar d’influir a liderar», ha apuntat amb contundència. Herrera ha posat en valor les polítiques socials fetes durant l’últim mandat, posant com exemple la Botiga Solidària, així com les polítiques en matèria d’ocupació, amb el CoBoi, però ha plantejat que es podria anar més enllà. Segons Herrera, allà on governa el seu partit es nota: «a Sant Boi han augmentat el percentatge de partides socials un 50%, però és que allà on estem d’alcaldes ho fem el 150%».

El líder d’Iniciativa no s’ha estalviat crítiques a partits com Ciutadans i a tot l’espectre ideològic de la dreta. «Mentre uns tenen el patrimoni a Suïssa, el nostre està al moviment veïnal de Marianao i a les escoles públiques», ha conclòs.

Contra PxC

Per la seva banda, el diputat d’EUiA Joan Mena ha centrat les seves paraules en Plataforma per Catalunya. «El primer compromís que hem de tenir és expulsar el feixisme, el racisme i la xeonfòbia de l’Ajuntament de Sant Boi», ha apuntat Mena. El diputat també ha fet una crida a mantenir «un peu a la institució i un altre peu a la lluita» i ha posat com exemple l’agrupació local d’ICV-EUiA en aquests dos aspectes, la lluita contra el feixisme i l’activitat al carrer tot i estar a la vegada a l’Ajuntament.

Tampoc ha estalviat crítiques a Ciutadans, partit al que ha qualificat de «soldadet de plom de la dreta» per contraposar-lo amb el seu partit, del que ha destacat un pla de rescat social per fer front al que considera una situació «d’emergència social» derivada de la crisi econòmica.

Llista completa d’ICV-EUiA-MES a les eleccions municipals 2015:

 1. Josep Puigdengolas Torres
 2. Alba Martínez Vélez
 3. Daniel Martínez Redondo
 4. Ció Lerma Ballo
 5. Àlex Pérez Matías
 6. Toni Migales Muñoz
 7. Albert Garriga Fonts
 8. Maria Roda Moruno
 9. Dolors Vique Ginés
 10. Carme Alcalde Casalta
 11. Daniel Ramírez Ríos
 12. Diego Blasco Vázquez
 13. José Amézaga Gómez
 14. Aida Oliver Anglès
 15. Saray Pizarro González
 16. Manel Mudarra Montero
 17. Jaume Borràs i Casals
 18. Ligia Torres Rodríguez
 19. Julia Vélez Santos
 20. Carmen Izquierdo Álvarez
 21. Rafael Doña Sánchez
 22. Cristina López Téllez
 23. Francisco Llamas Torregrosa
 24. Miguel Ángel Merino Sánchez
 25. Maria José Rodríguez Blázquez

Suplents:

26. Honorio Bernardo Muñoz

27. Fina Canales Campillo

28. Ángel Jiménez Cornejo

29. Patricia Redondo Buciegas

Recomanacions personalitzades