Sant Boi traspassa la presidència de la xarxa Kaleidos a Bilbao

L’Ajuntament de Sant Boi ha participat a la segona edició del Congrés Europeu de Proximitat, Participació i Ciutadania. La convenció celebrada a Logroño ha estat l’escenari en el que Sant Boi ha cedit la presidència de la xarxa Kaleidos després de tres anys al capdavant de l’associació de ciutats.

El tinent d'alcalde santboià, José Ángel Carcelén (primer per l'esquerra), durant la inauguració del congrés // Ajuntament de Sant Boi

El tinent d’alcalde santboià, José Ángel Carcelén (primer per l’esquerra), durant la inauguració del congrés // Ajuntament de Sant Boi

La xarxa d’ajuntaments Kaleidos.red treballa des de fa quinze anys per la innovació en polítiques públiques que, per mitjà de la participació, permetin aconseguir el desenvolupament de les ciutats en benefici d’una major qualitat de vida de la ciutadania. Format pels ajuntaments d’Alcobendas, Bilbao, Burgos, Getafe, Logroño, Màlaga, Vitòria-Gasteiz, Zaragoza i Sant Boi, durant els últims tres anys la nostra ciutat ha estat al capdavant ocupant la presidència de la xarxa de municipis.

El II Congrés Europeu de Proximitat, Participació i Ciutadania, celebrat del 10 al 12 de març a Logroño, va ser l’escenari en el que Sant Boi va passar el relleu de la presidència de Kaleidos a Bilbao. El tinent d’alcalde de Governança i Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén, va ser l’encarregat de fer-ho durant la inauguració del congrés juntament amb la regidora de Participació i Districtes de l’Ajuntament de Bilbao, Jone Unzueta, i davant l’alcaldessa de Logroño, Cuca Gamarra, actuant com amfitriona.

En l’acte d’inauguració del congrés i traspàs de la presidència, Carcelén va reflexionar al voltant del paper dels municipis durant el període democràtic i va dividir el temps en tres etapes: «la primera, centrada a cobrir necessitats bàsiques de la ciutadania; la segona, dedicada a construir ciutats i identitat de ciutat; i la tercera, l’actual, fonamentada en l’aposta per desenvolupar els principis del bon govern i generar confiança».

L’Ajuntament de Sant Boi també va ser present en altres ponències del congrés. La més destacada va ser un panell d’experiències on es va donar a conèixer una bona pràctica en polítiques de proximitat promoguda mitjançant la xarxa Kaleidos: la iniciativa Salut organitzacional per a un model d’ajuntament humanista. Es tracta d’una experiència duta a terme amb integrants de la direcció política i tècnica de l’Ajuntament i més de 200 treballadors municipals amb la intenció de millorar les capacitats, el treball en xarxa i la visió estratègica per atendre millor les necessitats de la ciutadania.

Al Congrés de Logroño, on hi havia més de 150 participants dels àmbits municipal, polític i acadèmic, també hi van participar el catedràtic de Sociologia Daniel Innerarity i el director de l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE, Albert Serra-Martín.

Recomanacions personalitzades