L’Ajuntament edita un diccionari de la Pau per alumnes de primària

En motiu del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, l’Ajuntament de Sant Boi ha editat un diccionari dedicat al pacifisme. El llibre s’ha repartit a les 22 escoles de Sant Boi d’educació primària com a eina pedagògica per fomentar conceptes al voltant de la tolerància i la pau.

El diccionari està il·lustrat  per Maria Beitia // Elisenda Colell

El diccionari està il·lustrat per Maria Beitia

El dia 30 de gener de 1948 moria Mahatma Gandhi. 67 anys després, aquest dia està dedicat a treballar a les escoles alguns conceptes que Gandhi va defensar durant tota la seva vida: la no-violència i la pau. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Boi ha apostat per editar un diccionari que defineixi paraules per sensibilitzar i educar infants i joves en la tolerància per construir una societat millor.

Les 22 escoles d’educació primària de la ciutat han rebut l’obra, que compta amb les il·lustracions de l’artista Maria Beitia. El diccionari també es va entregar als infants que van participar a l’activitat «L’Hora del Conte» del dia 30 i 31 de gener a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, que commemorava aquesta jornada amb un taller de titelles titulat «L’Estel i els cavallers de la pau».

El diccionari defineix per ordre alfabètic conceptes com «amistat», «besar», «compartir», «diversitat», «estereotip», «manifestació» o «feminisme», entre altres mots relacionats amb el foment de la cultura de la pau. També compta amb un espai on els infants poden escriure les paraules i les definicions que considerin que hi falten o que més els han agradat. El treball, editat per la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau vol ser una eina per què les escoles puguin treballar amb els alumnes tots aquests conceptes.

Recomanacions personalitzades