S’engega un projecte comunitari a Marianao per promoure la convivència intercultural

El barri de Marianao és un dels territoris on imminentment es desenvoluparà un projecte d’intervenció comunitària intercultural. El programa ja s’ha posat en pràctica amb èxit a altres municipis i ara s’implantarà a Sant Boi de la mà de la Fundació Marianao i l’Obra Social «la Caixa».

La Fundació Marianao desenvoluparà al barri un projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que conformarà una xarxa de convivència posada en pràctica a altres llocs al 2010 i que ha estat tot un èxit. L’Obra Social «la Caixa» posa els diners i la Fundació Marianao l’experiència acumulada en gairebé 30 anys d’història. El projecte s’anomena «MarianaoTéCor» i és, segons els seus responsables, «una aposta de la ciutat per la convivència i la cohesió social». També persegueix afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes del barri. Es planteja mantenir, millorar i establir innovacions en les relacions entre ciutadans i ciutadanes, recursos tècnics i administracions.

Espais tècnics de trobada o plans d’accions conjunts donaran resposta als principals reptes que presenti el barri i la promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana seran els tres eixos vertebradors que impulsaran activitats socials i familiars a Marianao. El president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, considera que «en moments com aquest es fan presents les milers de persones que s’han implicat al barri durant aquests anys».

D'esquerra a dreta: Xavier Pedrós, Jaume Lanaspa, Lluïsa Moret i Jordi Nicolau // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

D’esquerra a dreta: Xavier Pedrós, Jaume Lanaspa, Lluïsa Moret i Jordi Nicolau // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Actualment la iniciativa es present a 40 àmbits territorials de 31 municipis de tot l’Estat amb un alt nivell de diversitat cultural. L’Obra Social «la Caixa» impulsa el projecte que, en cada lloc, compta amb la col·laboració de les entitats socials i les administracions locals. En aquest sentit, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha volgut destacar la importància que Sant Boi s’hagi adherit al projecte destacant la «llarga trajectòria de treball comunitari i en xarxa existent a Sant Boi». El projecte també compta amb l’aval de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social del govern central.

L’alcaldessa ha signat aquest divendres l’acord per posar en marxa el projecte amb el patró de la Fundació Bancària «la Caixa», Jaume Lanaspa, qui ha incidit en que Espanya i Catalunya són «territoris exemplars en l’àmbit de la immigració, amb un gran sentiment d’acceptació de diferents cultures en comparació amb altres països europeus». L’acord també ha estat signat pel director territorial de «la Caixa» a Barcelona, Jordi Nicolau, i el president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós. Membres de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat també eren presents a l’acte de presentació.

Recomanacions personalitzades