El programa Joves per l’Ocupació ofereix formació i pràctiques a 80 joves aturats

S’inicia una nova edició del programa que ofereix formació i experiència pràctica en empreses a 80 joves de Sant Boi en situació d’atur i amb un baix nivell formatiu. L’objectiu del programa és millorar les opcions que tenen d’accedir al mercat laboral o ajudar-los a tornar al sistema educatiu.

El programa Joves per l'Ocupació s'iniciarà de nou al gener de 2015. // Ajuntament de Sant Boi

El programa Joves per l’Ocupació s’iniciarà de nou al gener de 2015 // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi torna a obrir una nova edició del programa Joves per l’Ocupació, una iniciativa pensada per donar resposta a l’alt índex de joves en situació d’atur i que tenen un baix nivell formatiu. Les inscripcions ja són obertes i el que s’oferirà a partir del gener i durant un any de durada és formació i pràctiques en empreses a 80 joves de la ciutat que compleixin els requisits. A la vegada, també podran continuar els estudis de secundària a través de l’Institut Obert de Catalunya o preparar la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà, en funció de cada cas particular. L’objectiu final del projecte és millorar les opcions dels joves participants per accedir al mercat laboral i afavorir el procés de recerca de feina.

La formació ofertada als joves d’entre 16 i 24 anys consisteix en set cursos professionals diferents: Iniciació a la cuina; Ajudant de cuina, restaurant i sala; Iniciació a tasques bàsiques de restaurant i bar; Monitor/a esportiu/iva d’activitats dirigides; Gestor/a de magatzem; Auxiliar de comerç i atenció al públic; o Vigilant de seguretat privada. Un cop superada la fase de formació, l’empresa municipal CORESSA els hi gestionarà unes pràctiques no laborals en empreses dels sectors dels quals hagin rebut la formació. A més, durant el temps que duri el programa rebran suport personalitzat en forma de tutoria.

El programa, que té una durada de l’any i està gestionat a Sant Boi per Coressa, sorgeix d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Recomanacions personalitzades