40 desallotjats i un menor intoxicat lleu per un incendi al carrer Riera Gasulla

Els baixos d’un edifici del carrer Riera Gasulla es van incendiar a les 11 de la nit d’aquest dilluns. Una habitació s’ha cremat i la resta de l’habitatge ha quedat afectat. Una menor ha estat atesa per intoxicació lleu de fum i els 40 veïns del bloc de pisos han estat desallotjats durant unes hores.

Els bombers treballant sobre la zona // Álex Pérez

Els bombers treballant sobre la zona // Álex Pérez

Al voltant de les 11 de la nit els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’un incendi al carrer Riera Gasulla de Sant Boi de Llobregat. Concretament, l’incendi es va produir a l’edifici situat al número 10 d’aquest carrer. El foc va començar en els baixos d’aquest bloc de quatre plantes i un total de 16 habitatges.

De forma preventiva, els Bombers van decidir desallotjar els 42 veïns de l’immoble mentre que els quatre inquilins de l’àtic van ser confinats. «Els veïns estaven molt preocupats per la possibilitat que el foc pugés dels baixos als seus pisos», explica un veí del mateix carrer, Álex Pérez, en declaracions a dSantBoi. Pérez va copsar la tensió que aquests veïns van viure durant uns minuts, ja que alguns d’ells «volien pujar al seu pis» per agafar alguns objectes de valor però els Bombers ho van evitar pel perill que això podia comportar.

No va haver-hi ferits greus, només una menor de 16 anys va haver de ser traslladada pel SEM a l’hospital de Sant Boi per intoxicació lleu a causa del fum. El que sí que va quedar malmès va ser el pis on es va iniciar el foc: una habitació es va cremar completament i la resta del pis va quedar afectat per l’incendi. El fum també va afectar el balcó d’un pis de la primera planta i l’escala de l’immoble.

En menys de mitja hora les set dotacions de bombers que es van desplaçar a la zona ja donaven el foc per controlat. En total van participar quatre camions de bombers, l’autoescala i dos vehicles lleugers i va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Boi.

Abans de mitjanit els veïns ja van poder tornar als seus domicilis. Ho van fer acompanyats dels Bombers com a mesura preventiva davant d’alguns desperfectes en els pisos. L’Ajuntament de Sant Boi ha donat allotjament als veïns de la planta baixa durant aquesta nit ja que l’acumulació de fum que hi havia als seus habitatges feia impossible dormir allà. A hores d’ara, no hi ha cap pista sobre les causes de l’incendi.

Recomanacions personalitzades