Finalitza el 25è aniversari de l’Escola Municipal de Música Blai Net

La cloenda del 25è aniversari de l’Escola Municipal de Música Blai s’ha fet a Can Massallera, que s’ha omplert per a l’ocasió. S’ha realitzat un concert a càrrec dels grups instrumentals i corals del centre. L’escola acull 600 alumnes actualment. 

Imatge de la cloenda de la celebració // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la cloenda de la celebració // Ajuntament de Sant Boi

Creada pel Patronat de Cultura de l’Ajuntament l’any 1988 i ubicada a la masia restaurada de Can Castellet des del 2001, l’Escola Municipal de Música Blai Net, que porta el nom de l’il·lustre pianista santboià, ja ha finalitzat els actes de celebració del seu 25è aniversari.

Durant els últims mesos s’han realitzat diferents esdeveniments per commemorar aquesta efemèride. Des de concerts a un concurs de pastissos amb la participació de més de 100 famílies de la comunitat que forma part del l’escola. Al març es va fer la la cantata El Peix Irisat i a l’abril KUR, el darrer dragó, un espectacle comunitari amb la participació de persones de diferents entitats com el Benito Menni, Sant Joan de Déu i l’Escola Balmes, junt amb grups instrumentals de l’Escola de Música.

Recentment s’han fet els darrers concerts i la sala de teatre de Can Massallera s’ha omplert el 5 de juny per fer l’última festa, on els grups corals i instrumentals de l’escola han realitzat un concert que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el regidor d’Educació, Lluís Pérez. Prèviament, el dia abans, es va tocar L’aniversari d’en Blai amb els grups dels més petits.

Una escola plena de vida

L’Escola Municipal de Música Blai Net acull actualment a uns 600 alumnes aproximadament. Aquest tenen per escollir entre 14 especialitats instrumentals, quatre programes generals, dos d’específics i una àmplia oferta de tallers de curta durada. Hi treballen 20 professors. És un Centre d’Ensenyaments Artístics autoritzat per la Generalitat de Catalunya.

Els diferents estaments de la comunitat educativa queden representats en el seu Consell Escolar. També hi contribeix en bona part l’enitat Joventuts Musicals Baix Llobregat, nascuda i vinculada al centre. Qui ja no contribueix tant és la Generalitat, que fins fa poc subvencionava als infants amb ganes d’aprendre música però les retallades del govern convergent s’han endut per davant les ajudes.

Recomanacions personalitzades