La ciutadania proposa 124 accions de millora en el marc del pressupostos participatius

L’Ajuntament destinarà un total de 300.000 euros a projectes de millora proposats i escollits pels veïns i les veïnes. El procés per votar les millors propostes s’obrirà el 26 de maig.

Imatge de la plataforma Decidim Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi ha obert una nova edició del Pressupost Participatiu 2025-2026, i la ciutadania ha respost presentant un total de 124 propostes a través de la plataforma digital Decidim Sant Boi. Aquesta eina de participació permet als veïns i veïnes proposar actuacions, debatre-les i escollir col·lectivament aquells projectes que considerin prioritaris per al municipi.

En aquesta edició del Pressupost Participatiu, el consistori destinarà un total de 300.000 euros a finançar els projectes més votats, que hauran de centrar-se en la millora de l’entorn urbà i la qualitat de vida dels habitants del municipi. Aquest procés garanteix que una part del pressupost municipal sigui gestionada directament per la ciutadania, afavorint una democràcia més oberta, transparent i col·laborativa.

La categoria amb més propostes és la relacionada amb l’activitat física

Les 124 propostes recollides dins del Pressupost Participatiu 2025-26 s’organitzen en quatre grans àmbits temàtics. La categoria que ha generat més interès ha estat ‘Activitat física i activitat saludable’, amb un total de 59 propostes orientades a fomentar els hàbits saludables i l’esport a l’aire lliure. En segon lloc, ‘Emergència climàtica i resiliència’ ha recollit 42 propostes, centrades en accions per fer front al canvi climàtic, com la creació d’espais verds, mesures d’estalvi energètic o iniciatives de sensibilització ambiental.

Pel que fa a la ‘Inclusió digital’, s’han presentat 12 propostes enfocades a reduir la bretxa digital, amb idees com formacions en competències tecnològiques o l’accés equitatiu a dispositius i connexió a internet. Finalment, l’àmbit de ‘Gènere i diversitat sexual’ ha rebut 11 propostes que promouen la igualtat, la visibilització i el respecte a la diversitat, amb projectes com tallers de sensibilització, espais segurs i suport a col·lectius LGTBI+.

El procés de votació s’obrirà el 26 de maig

El proper pas del procés participatiu serà la celebració d’un taller obert a la ciutadania, que tindrà lloc el dilluns 7 d’abril a les sis de la tarda a Can Massallera. Aquesta sessió servirà per treballar col·lectivament la millora i definició de les propostes presentades, amb l’objectiu de fer-les més viables i ajustades a les necessitats del municipi. És una oportunitat perquè els veïns i veïnes puguin debatre, aportar idees i enriquir les iniciatives abans que passin a la següent fase.

Posteriorment, del 26 de maig al 26 de juny, s’activarà la fase de votació popular. Durant aquest període, la ciutadania podrà escollir quines propostes vol que es facin realitat, a partir d’un llistat definitiu que haurà estat prèviament valorat tècnicament per l’Ajuntament, per tal de garantir-ne la viabilitat tècnica, econòmica i legal.

Recomanacions personalitzades