Sant Boi acull la 29a edició de Barrejant sota el lema ‘Cap guerra, més justícia global’

La nova edició reivindica la justícia global i als drets humans abordant-los des d’una perspectiva feminista.

Imatge de la darrera edició del Barrejant // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Un any més Sant Boi ha tornat a acollir una nova edició del Barrejant, la trobada dedicada a la justícia global i als drets humans, que s’ha celebrat del 4 al 10 d’octubre a Can Massallera i a la plaça de Teresa Valls i Diví. Amb el lema ‘Cap guerra, més justícia global’, la 29a edició del Barrejant ha posat sobre la taula temes candents com el genocidi a Palestina i les migracions, abordant-los des d’una perspectiva feminista i de drets humans.

L’acte inaugural, que va tenir lloc el divendres 4 d’octubre a Can Massallera, va centrar l’atenció en la situació actual als territoris palestins. En col·laboració amb el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, es va dur a terme una conversa sobre el genocidi a Palestina amb la participació d’Aritz Nafarroa, activista, i Nickie Azzam, membre de la Comunitat Palestina de Catalunya. Els ponents van abordar la situació a la Franja de Gaza i als territoris palestins, així com les possibilitats d’un ‘alto el foc’.

El col·loqui es va complementar amb altres activitats, com la projecció del documental The lost right el dissabte 5 d’octubre a L’Olivera, i l’exposició fotogràfica ‘La resistència invisible. Dones palestines contra l’ocupació’, que ha estat disponible fins al 6 d’octubre.

Activitats lúdiques, culturals i de sensibilització

La programació d’enguany ha estat àmplia i variada, on s’han inclòs espectacles de dansa, teatre espontani, música flamenca i un concert de la cantautora Raquel Lúa. En aquests dies, també s’han organitzat diverses activitats familiars, com una cercavila popular, espectacle de foc, ludoteques al carrer, conta contes, i una exposició sobre les dones a Moçambic, que aquesta romandrà oberta fins al pròxim 15 d’octubre.

El tema de les migracions també ha estat present durant aquesta edició amb la intervenció de l’escriptora Laia de Ahumada i Soly Malamine, director de l’associació Dunia Kato, que van compartir una conversa sobre l’experiència migratòria. A més, en una activitat per a centres educatius, es va realitzar una xerrada que va comptar amb el testimoni de tres defensores dels drets humans: Millaray Collio (Xile), Ángela O’Campo (Colòmbia) i Haydee Castillo Flores (Nicaragua), que van oferir les seves experiències davant més de 500 alumnes d’ESO i Batxillerat en el Fòrum d’Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans.

A més, també es va tornar a realitzat la Fira d’entitats, un dels actes més consolidats del Barrejant, que es va dur a terme el passat cap de setmana a la plaça de Teresa Valls i Diví. Enguany hi van participar una vintena d’associacions vinculades a la cooperació i la solidaritat, que van donar a conèixer la seva tasca a la ciutat.

Recomanacions personalitzades