Sant Boi rebrà una inversió de més de 20 milions d’euros de l’AMB per al període 2024-2028

L’AMB ha aprovat un pla d’inversions rècord de 423 milions d’euros per al període 2024-2028. Sant Boi de Llobregat rebrà al voltant de tres milions d’euros més que al mandat anterior. Els diners es destinaran a la millora d’infraestructures i serveis.

Els vechicles de la línia X79 s’aniran renovant per autobusos articulats en un pla d’inversió de l’AMB // Samar Elansari

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat una inversió de 20,2 milions d’euros per a Sant Boi de Llobregat en el període 2024-2028. Aquesta quantitat suposa un increment significatiu de gairebé tres milions d’euros en comparació amb els 17,8 milions assignats en el mandat anterior, del 2020 al 2023. Aquest ingrés per a Sant Boi s’insereix dins del pla d’inversions als ajuntaments per aquest mandat que té com a objectiu potenciar la cohesió territorial i reduir les desigualtats socials a tota la regió metropolitana. 

De fet, un dels objectius d’aquest pla d’inversions és reforçar la cohesió territorial i combatre les desigualtats socials a la regió metropolitana, pels quals aniran 378 milions d’euros entre els 35 municipis que formen part de l’AMB. A més, el pla inclou altres iniciatives com el Pla social 2024-2027, amb 45 milions d’euros addicionals, destinats a fomentar l’ocupació, la innovació i la igualtat d’oportunitats laborals per a les dones. Encara no s’han detallat els projectes específics que es finançaran amb aquests fons, ja que es preveu que es decideixin en col·laboració amb l’ajuntament per adaptar-se a les necessitats i prioritats locals.

Pla d’inversions rècord de l’AMB

El consell metropolità de l’AMB va donar llum verda el passat juny a un pla d’inversions sense precedents per al període 2024-2028, amb un pressupost global de 423 milions d’euros. Aquesta quantitat suposa un augment del 25% en comparació amb el mandat anterior, consolidant-se com la inversió més elevada realitzada fins ara per aquesta entitat supramunicipal.

Entre les prioritats d’aquest pla d’inversions destaquen l’habitatge i la mobilitat, que també comptaran amb programes específics. A més, es destinaran 181 milions d’euros a la millora urbana i social, que inclou iniciatives mediambientals, la millora dels espais públics i el suport a l’activitat econòmica. També es preveu una inversió de 150 milions d’euros per a projectes de cohesió territorial, com ara la renovació dels centres urbans i la preservació del patrimoni històric.

Recomanacions personalitzades