L’Ajuntament de Sant Boi condemna el doble assassinat masclista de Rubí i Castellbisbal

El consistori ha convocat un acte de condemna aquest divendres a les 12 del migdia davant de l’edifici consistorial. En total, ja son 15 les dones assassinades per violència masclista a Catalunya aquest 2024.

El minut d esilenci s’ha desenvolupat a la porta de l’Ajuntament // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Sant Boi ha convocat aquest migdia de divendres un minut de silenci per condemnar el doble assassinat masclista a les localitats de Rubí i Castellbisbal. La concentració s’ha dut a terme a les 12 del migdia davant de la porta de l’Ajuntament, en un acte de condemna als fets i en memòria de les veïnes de Rubí i Castellbisbal. Des del consistori han condemnat els fets i han reiterat el seu compromís en l’erradicació de la violència masclista.

El doble crim es va desenvolupar el passat dimarts 20 d’agost, quan un agent policial jubilat va assassinar a trets a la seva parella a Castellbisbal i la seva exparella a Rubí. L’autor dels fets es va suïcidar després d’assassinar ambdues dones. Amb aquestes dues víctimes, ja són 20 els feminicidis registrats a Catalunya aquest 2024 segons dades del departament d’Igualtat. Les víctimes són 15 dones i cinc infants relacionats amb casos de violència masclista que han estat assassinats a mans d’un home amb qui hi tenien relació. A l’estat espanyol, en total s’han registrat des del mes de gener 29 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles.

Recomanacions personalitzades