Un estudi posiciona Sant Boi com a líder estatal en reducció de desigualtats

L’informe elaborat per Idencity ha valorat el progrés de la ciutat en relació amb els ODS. El municipi ha aconseguit bons resultats també en altres àmbits, com la igualtat de gènere, l’erradicació de la pobresa i la salut i el benestar.

Imatge aèria de la ciutat de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Sant Boi s’ha posicionat com la ciutat líder a Espanya en la reducció de desigualtats segons el darrer rànquing de la consultora Idencity, especialitzada en processos de transformació de ciutats i territoris. Aquesta anàlisi, que mesura el grau de compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, situa a Sant Boi en la primera posició estatal de millora de l’Objectiu 10, que se centra en la reducció de les desigualtats, abordant accions per combatre desigualtats de gènere, edat o discapacitat, entre altres.

A més, Sant Boi també ha aconseguit la quarta posició en l’Objectiu 17, que se centra en les aliances per assolir els objectius, amb un 71% de compliment. Altres objectius en què la ciutat ha obtingut xifres destacables inclouen Igualtat de Gènere (85%), Salut i Benestar (68%), Fi de la Pobresa (68%) i Treball Digne i Creixement Econòmic (62%).

L’informe d’Idencity monitoritza 141 indicadors a les cinquanta capitals de província d’Espanya, les dues ciutats autònomes i, enguany també per primera vegada els municipis de Sant Boi, Alcobendas (Madrid) i Rafelbuñol (València).

Referent en Planificació Estratègica

La ciutat també ha estat reconeguda per la seva excel·lència en la planificació estratègica de polítiques públiques. Aquesta distinció ha permès que el govern d’Espanya la seleccionés com a municipi pilot de l’Agenda Urbana, fet que han permès al municipi accedir a millors condicions per adquirir fons Next Generation de la Unió Europea.

El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Sant Boi, alineat amb els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i les agendes urbanes de Catalunya i Espanya, s’ha establert com el full de ruta per a les polítiques municipals durant aquesta dècada.

Recomanacions personalitzades