Sant Boi torna a aplegar una gran oferta gastronòmica i d’activitats al voltant de la Carxofada

La 22a edició de la Carxofada tindrà lloc el diumenge 24 de març a la plaça de l’Ajuntament. Amb la tradicional celebració es tanca el mes de la Carxofa, on els santboians han gaudit d’activitats com les carxotapes i els carxomenús als restaurants i el Carxosound a la Cooperativa Agrària els caps de setmana.

Cartell de la Carxofada 2024 // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El diumenge 24 de març se celebrarà la 22a Carxofada, La gran festa gastronòmica i popular de Sant Boi, la Carxofada, torna un any més per tancar el mes de la carxofa al municipi. La festa, que és una de les dates més esperades a la ciutat, se celebrarà el pròxim 24 de març a la plaça de l’Ajuntament.

Com cada any el dinar serà una proposta de menú gastronòmic dissenyat pels restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi, que tindrà la carxofa com a ingredient principal. A més, en l’aposta pel consum de proximitat, les carxofes emprades en el menú són conreades i collides per la pagesia de la Cooperativa Agrària Santboiana. La Carxofada posarà a la venda 1.600 tiquets de menú degustació, al preu de 15 euros comprant els vals de manera anticipada a través de la plataforma Entrapolis, als casals Can Massallera i Cal Ninyo o al restaurant Cal Vitus. Els tiquets també es podran adquirir el mateix dia de la festa per un cost de 18 euros.

Durant el dia 24, a més, hi haurà un seguit d’activitats a la plaça de l’Ajuntament i a la rambla Rafael Casanova, com una trobada de puntaires, tallers infantils i música. A més, totes les persones que vulguin adquirir carxofes de Sant Boi les podran comprar a la parada de la Cooperativa Agrària Santboiana.

Carxotapa i Carxomenú

La Carxofada del 24 de març és el punt final a un mes destinat a la carxofa, on a més, se celebren un conjunt d’activitats i propostes relacionades amb el producte alimentari estrella de la ciutat. Fins al 31 de març, torna per segon any consecutiu la Carxotapa, una ruta de tapes on enguany participen 19 locals de Sant Boi que ofereixen una tapa, on la carxofa és l’ingredient principal, i una beguda per un preu de 4 euros. A més, a tots els participants se’ls dona un passaport carxofer que s’anirà omplint de segells a mesura que vagin tastant les tapes dels diferents establiments. Les persones que omplin el passaport amb els segells de quatre consumicions de tapa i beguda podran participar en el sorteig de tres lots de productes de la Cooperativa.

A la Carxotapa, a més, se li sumen els ja tradicionals Carxomenus, que també oferiran plats i menús carxofers fins al 31 de març, tot ampliant la presència de la ‘flor d’hivern’ a les seves ofertes gastronòmiques. El llistat complet dels establiments participants en la Carxotapa i el Carxomenú es poden consultar en el següent enllaç.

Activitats infantils i musicals

Un clàssic del mes de la carxofa és el CarxoSound, un vermut musical que se celebra durant els caps de setmana de març a la Cooperativa Agrària Santboiana. El vermut, que compta amb música en directe, ofereix degustació de cerveses artesanes de Sant Boi, com la cervesa de carxofa o la cervesa de préssec. L’última sessió del CarxoSound se celebrarà el pròxim diumenge 17 de març.

El mateix diumenge, a la mateixa seu de la Cooperativa, també s’organitzaran diferents tallers per als infants relacionats amb l’alimentació saludable. El preu dels tallers és de 2 euros per cada infant, que podrà anar acompanyat per una persona adulta de manera gratuïta.

Recomanacions personalitzades