Salut instal·larà a Sant Boi uns vinils per la prevenció dels suïcidis

La campanya de la Generalitat anomenada «No el deixis caure en el pou del suïcidi» se centra en una acció de carrer en 90 punts d’arreu del territori.

Salut instal·larà vinils a Sant Boi amb motiu d’una campanya territorial de prevenció del suïcidi // Departament de Salut

El Departament de Salut ha iniciat una campanya de prevenció del suïcidi enfocada principalment als homes majors de 50 anys. La campanya, anomenada “No el deixis caure en el pou del suïcidi” és una acció de carrer que consistirà en instal·lar de manera temporal uns vinils a l’espai públic a 90 punts del territori català, entre els quals es troba Sant Boi de Llobregat. 

Els vinils, de grans dimensions, estaran presents als carrers de Sant Boi durant un mes amb la intenció de conscienciar als familiars i l’entorn de les víctimes perquè no es banalitzin les situacions de risc i iniciar un acompanyament a les persones susceptibles de desenvolupar conductes suïcides. De fet, un dels punts clau en la prevenció és la correcta identificació en fases inicials de les conductes suïcides.

1.904 episodis suïcides el 2023

A Catalunya l’any 2023 es van identificar 1.904 episodis suïcides -comptant ideacions i temptatives- en homes d’entre 26 i 64 anys, el que representa una taxa de 116 episodis per cada 100.000 habitants. De fet, segons les dades del Codi Risc Suïcidi el 2023 els episodis d’ideació suïcida van créixer un 16% respecte al 2022 en majors de 18 anys. Per aquest motiu, des del Departament de Salut s’estan adoptant més mesures i campanyes preventives arreu del territori català.

Recomanacions personalitzades