Sonia Guerra revalida el càrrec de diputada del PSC al Congrés

La parlamentaria santboiana ha estat ratificada per aquesta XIV legislatura després de l’amplia victòria dels socialistes a Catalunya. Guerra assegura que en el pla d’acció del PSC pel proper mandat la modificació de la llei de familia serà prioritaria per incloure la diversitat familiar i monoparental en les lleis espanyoles.

Sonia Guerra, diputada del PSC al Congrés // PSC Baix Llobregat

Sonia Guerra ha tornat a sortir elegida diputada al Congrés dels Diputats pel PSC després que els socialistes assolissin 19 escons a les eleccions generals del passat 23 de juliol. Guerra, que anava com a número 11 per Barcelona, ha aconseguit revalidar el càrrec i ha assegurat que aquest resultat ve donat perquè la ciutadania «ha escollit el vot òptim perquè Espanya progressi».

La diputada, que va iniciar la seva carrera política el 2016 a Sant Boi de Llobregat amb la coordinació del projecte «formació i capacitació política per a dones», reafirma el seu compromís feminista per la pròxima legislatura i assumeix el càrrec amb il·lusió i esperança, afirmant que els socialistes tenen clar que «havíem de fer front a l’extrema dreta» i no només ho han fet sinó que també han obtingut un dels millors resultats de la història del partit a Catalunya.

Continuar treballant per polítiques socials i feministes

Una de les prioritats dels socialistes per aquesta legislatura vinent en cas que puguin formar govern és la de tirar endavant lleis com la de famílies o serveis socials. Sonia Guerra afirma que «ara mateix el concepte de família que tenim legalment és nuclear heterosexual i volem recollir la diversitat familiar i monoparental en les lleis espanyoles«. També és necessària l’aprovació d’una llei de serveis socials que asseguri una situació més igualitària entre ciutadans i que no es vegi influenciada per les diferents legislacions autonòmiques. Igualment, consta com proposta del programa electoral del PSC optimitzar els recursos i gestió del sector públic. Guerra posa èmfasi en la importància del desplegament de la Llei d’habitatge, aprovada just acabar la legislatura per augmentar el parc d’habitatge públic d’un 2% actual al 9%.

En la darrera legislatura s’han fet importants avenços en els drets de les dones i les persones LGTBI com ara la Llei del ‘si és sí’ o la nova Llei trans, però s’han deixat de banda altres aspectes controvertits com el tema prostitució. En aquest sentit, Guerra assegura que ja tenen preparada una llei d’abolició de la prostitució «és una de les nostres pròximes prioritats com a socialistes i el PP en principi està a favor de l’abolició de la prostitució, per tant, la tirarem endavant».

Recomanacions personalitzades