L’Ajuntament de Sant Boi premia més de 800 esportistes pels seus èxits a la darrera temporada

Els guardons han premiat l’èxit dels equips, els mèrits individuals i reconeixements especials

Intervenció de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, durant l’acte de lliurament dels premis // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El passat dimecres 5 de juliol, el consistori de Sant Boi va premiar més de 800 esportistes santboians pels èxits de la temporada 2022-2023. Com és habitual, l’Ajuntament va organitzar aquest homenatge als clubs de la ciutat per reconèixer l’esforç, l’excel·lència esportiva i la contribució a l’educació, la transmissió de valors, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social de l’última temporada. Els jardins del Centre d’Art Can Castells van acollir l’acte on va assistir l’alcaldessa Lluïsa Moret i el periodista esportiu Jordi Robirosa.

L’edició d’enguany va premiar a 121 esportistes a títol individual on destaca la classificació pels Jocs Olímpics de París 2024 en la categoria de pentatló modern de Laura Heredia de l’EE Llor gràcies a la segona plaça als Jocs Europeus. El nedador Adrià Santos s’ha classificat pel Campionat del Món d’aquest estiu a Fukoka (Japó) en la prova de 50 m esquena i  el saltador de llargada Jaime Guerra anirà als Campionats del Món a Budapest, Hongria.  

Els reconeixements també van recaure sobre d’altres esports com les jugadores internacionals amb la selecció espanyola de rugbi, Anna Puig i Afa Tauli, o Marc Quílez, participant al World Padel Tour d’enguany. Els esportistes Pol Ferrer, subcampió d’Espanya sub23 de decatló en pista coberta i classificat pel Campionat d’Europa i Paula Silva i Alejandro Caballero, guanyadors del campionat del món de “muay thai”. Ángel Miralles i Luisa Huidobro, dobles campions d’Espanya de ball en cadira de rodes, Fran Alemany, campió d’Espanya de ciclisme en categoria infantil, i Jordi Babia, campió d’Espanya d’esgrima sub-13 en la modalitat d’espasa van rebre premis a títol individual. Raúl Pulido, dotzè al campionat d’Europa de pentatló modern per a menors de 17 anys, o Ángelo M. Rodríguez i Sergi Palma, guanyadors amb Espanya del campionat d’Europa de seleccions nacionals, van ser alguns dels premiats en qualitat individual.

40 equips premiats i reconeixement a les entitats esportives

Pel que fa els equips, es van premiar 40 conjunts que pertanyen a 29 entitats de 24 modalitats esportives entre els quals destaquen el sènior masculí de la UE Santboiana, que ha guanyat la Supercopa d’Espanya, o el sub 18 masculí del Club de Beisbol i Softbol Sant Boi que es van endur el campionat estatal de la seva categoria. A més a més, l’equip femení de “base10” del Club Gimnàstic Sant Boi també ha assolit la primera posició al Campionat d’Espanya i els veterans del CD Marianao Poblet han estat els primers classificats a la Divisió d’Honor de la seva categoria.

Com es tradició, durant l’acte s’han lliurat reconeixements especials a entitats de la ciutat  que realitzen accions d’interès esportiu i social per la ciutat relacionades amb la promoció de l’esport femení i amb la introducció d’hàbits saludables al món de l’esport. Així doncs, s’ha reconegut la implicació del Complex Esportiu Pau Gasol amb un programa de recuperació adreçat a pacients amb covid persistent, la contribució del Club Voleibol Sant Boi a l’educació de més de 200 nenes i adolescents mitjançant l’esport o la col·laboració del Club Atletisme Sant Boi amb la Gasol Foundation com a ‘aliats saludables’ per garantir la qualitat nutricional dels avituallaments a la Cursa Popular Vila de Sant Boi.

També s’ha destacat la participació d’esportistes i famílies del Club Natació Sant Boi en el programa Coach+ d’hàbits saludables de la Gasol Foundation. Tanmateix, s’ha distingit el paper dels complexos esportius Can Massallera, Parellada, L’Olivera, Pau Gasol i Baldiri Aleu en la promoció de la pràctica esportiva a la ciutat. Al final de l’acte, Rocío Lorente va rebre un emotiu reconeixement per la tornada a la competició d’arts marcials després d’una greu malaltia.

Recomanacions personalitzades