Guerra, Vega i García són les tres persones de Sant Boi que van a les llistes de les eleccions al Congrés

Sònia Guerra (PSC) porta ja dues legislatures com a diputada a Madrid i es troba en el lloc número 11 de la llista. Laure Vega (CUP) és la número dos de la llista de la seva formació per Barcelona; i Juan José García (VOX) és el número 11 del partit d’extrema dreta.

Sonia Guerra, Laure Vega i Juan José García //Arxiu

El BOE (Boletín Oficial del Estado) ja ha publicat les llistes de les diferents formacions polítiques en cascuna de les províncies de cara a les eleccions del Congrés. En el cas de les llistes per Barcelona, són tres les persones de Sant Boi de Llobregat que han decidit formar part de la cursa cap al Congrés dels Diputats a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol: Sonia Guerra, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Laure Vega, de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP); i Juan José García, de VOX.

Guerra remarca els avanços als temes històrics de la ciutat

Sònia Guerra porta dues legislatures com a diputada del Congrés pel PSC i ara ocupa el número 11 a la llista per Barcelona. El 2019 els socialistes van obtenir vuit escons procedents d’aquesta província. Quant a les llistes municipals dels últims comicis, Guerra va ocupar el número 24.

En declaracions a Sant Boi Diari, la diputada ha volgut remarcar la «bona coordinació» que hi ha hagut amb el govern de Lluïsa Moret quant als temes històrics de ciutat, com són la caserna i la variant. «Em preocupa que un govern amb Vox torni a endarrerir unes obres clau per al nostre municipi. De fet, tenim la certesa de què ja ha passat, ho vam veure amb el govern de Rajoy», ha afegit. Guerra parla de «l’honor» que ha estat representar durant aquests anys a un partit «que defensa la socialdemocràcia, que tothom pugui viure dignament i que ha lluitat per incrementar els drets dels ciutadans».

Vega es postula com la «representació del Baix Llobregat»

Laure Vega va ser la número dos a les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Sant Boi de Llobregat per les darreres eleccions del 28M i ara serà també la segona a la candidatura de la formació independentista al Congrés el pròxim 23 de juliol. El 2019 la CUP va obtenir dos diputats per Barcelona.

Vega es presenta reivindicant la presència del Baix Llobregat a Madrid. «No hi ha hagut representació de la comarca i, a més, s’ha caricaturitzat als fills d’immigrants com si descartéssim la cultura catalana o si no ens interesséssim per la política», ha defensat en una conversa amb Sant Boi Diari.

La santboiana declara que miren cap al Congrés dels Diputats lluitant perquè «el dret d’autodeterminació ha de ser igual que el d’habitatge». A més, preguntada per quina actitud tomarà la CUP respecte a dos temes històrics a Sant Boi, com són el trasllat de la caserna militar i les obres de la variant, considera que «no ha de ser una política de la capital espanyola, sinó que s’ha d’escoltar a la ciutadania i a Sant Boi. Ara bé, nosaltres no anem allà per defensar trossets de coses, sinó per a exigir per al conjunt».

Finalment, Juan José García, candidat a l’alcaldia de Sant Boi per VOX i actualment regidor al municipi, ocupa el lloc número 11 a la llista de la formació d’ultradreta per Barcelona. A les darreres eleccions generals del novembre de 2019 VOX va obtenir dos escons d’aquesta província.

Recomanacions personalitzades