Lluïsa Moret és investida alcaldessa de Sant Boi i aconsegueix el suport de Sant Boi en Comú Podem

Sant Boi En Comú Podem ha ofert a Lluïsa Moret la seva «voluntat de continuar sumant forces» i li ha donat els seus dos vots. Així, el PSC, que ja tenia majoria absoluta, ha obtingut 18 vots d’un total de 25. Per l’altra part, el PP li ha «allargat la mà» al PSC per «trobar solucions pel benestar dels veïns».

Lluïsa Moret amb la vara d’alcaldessa // PSC Baix Llobregat

Lluïsa Moret torna a ser l’alcaldessa de Sant Boi amb 18 vots d’un total de 25 i es dona inici així a la dotzena legislatura des de la restauració democràtica, on el PSC sempre ha presidit el govern local. És la tercera vegada que Moret és escollida alcaldessa després de ser cap de llista i la seva quarta investidura. L’alcaldessa ha obtingut a Can Massallera, durant el ple municipal de constitució de la nova corporació, el suport de la seva majoria absoluta, de 16 regidors i regidores, a més dels dos de Sant Boi En Comú Podem.

De fet, el candidat de la formació morada, Àlex Pérez, ha reiterat la seva «voluntat de continuar sumant forces i de fer polítiques progressistes, feministes i sostenibles». Moret ha respost agraint «la voluntat de construir un pacte que continuarà implementant polítiques d’esquerres», però deixant encara sense resoldre si n’hi haurà un pacte de govern conjunt tal com va passar durant l’anterior legislatura, quan els socialistes també comptaven amb majoria absoluta.

Per tant, han estat quatre de les cinc formacions amb representació al nou ajuntament les que han presentat candidatura per accedir a l’alcaldia. El resultat final de la votació ha estat el següent: Lluïsa Moret (PSC-CP), 18 vots; Jaume Sans (ERC-AM), 3 vots; Natalia Ortega (PP), 2 vots i Juan José García (Vox), 2 vots.

Moret defensa la «sostenibilitat social, econòmica i ambiental»

Al seu discurs, on el català i el castellà s’han anat alternant, Lluïsa Moret ha parlat d’un mandat que es regirà amb una «triple mirada de sostenibilitat social, econòmica i ambiental». També ha declarat que es posicionaran «al costat dels i les més vulnerables, víctimes de qualsevol discriminació. Especialment, les víctimes masclistes i de LGTBI fòbia». «Faré una política humana, de pell, en la que crec. Una política de la vida quotidiana dels carrers, tenint en compte les necessitats reals de la gent i oferint solucions efectives», ha afegit l’alcaldessa.

Finalment, s’ha dirigit als i les altres «organitzacions polítiques compromeses amb els valors democràtics» per a desitjar-les «sort i suport». «Benvinguts els que han vingut a defensar els valors i llibertats que tant ens ha costat conquistar. No hem d’oblidar-ho mai, no donem cap pas endarrere», ha puntualitzat.

Les paraules de la resta de formacions

El Partit Popular (PP) ha tornat al Consistori després de no ser-hi durant la darrera legislatura amb dos regidors i encapçalat per Natalia Ortega. Aquesta s’ha expressat al ple en termes més conciliadors que el que ve sent habitual pel seu partit a l’àmbit nacional i ha «allargat la mà al PSC». «Volem ser una oposició constructiva i oferir propostes, així que instem al PSC a treballar junts pel benestar dels veïns. A través del diàleg trobarem solucions», ha sostingut Ortega.

L’altra gran novetat dels comicis municipals va ser l’entrada de VOX amb dos regidors. Juan José García, el seu cap de llista, ha començat la seva intervenció dient que no utilitzarà la fórmula inclusiva «santboians i santboianes, perquè santboians és neutre». El representant d’ultradreta ha aprofitat per a carregar contra l’Agenda 2030: «Vol eliminar a la societat a través de la religió del canvi climàtic», ha dit, a la vegada que diverses persones del públic li cridaven i es llevaven dels seients per donar-li l’espatlla.

El regidors i regidores al final del ple // Ajuntament de Sant Boi

Jaume Sans, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha mostrat preocupat per la baixa participació durant les eleccions i perquè, considera, «els valors de llibertat i fraternitat entre iguals estan en perill». Ha insistit també en la seva «voluntat col·laborativa perquè la ciutat avanci, encara que ho diem des de l’oposició», i ha incidit en el «suport» que la seva formació ha donat al Congrés als «grans temes encara sense resoldre, com el trasllat de la caserna militar». ERC va perdre dos regidors el 28M i es va quedar en tres.

Àlex Pérez, número u de Sant Boi En Comú Podem, ha aprofitat per «reafirmar el compromís amb la defensa de la diversitat cultural, la població migrant i les minories ètniques. I també amb la diversitat sexoafectiva. Que ningú pugui utilitzar les institucions públiques com a altaveu d’odi».

Els nous regidors i regidores

Durant el Ple, els nous regidors i regidores han jurat i se’ls han entregat les credencials dels seus càrrecs. Aquests són els 25 nous noms a l’Ajuntament de Sant Boi:

PSC:

 1. Lluïsa Moret i Sabidó.
 2. José Ángel Carcelén Luján.
 3. Elísabet Latorre Sendino.
 4. Javier López Herranz.
 5. Cristina Muñóz Hernández.
 6. Marc Aguilà Esteve.
 7. Salut González Martín.
 8. César Antonio Thovar Pérez.
 9. Ascensión Domínguez Recio.
 10. Francisco Javier Nicolás Nicolás.
 11. José Manuel González Labrador.
 12. Juan Antonio Tamayo Fernández.
 13. Maria Granadas Valencia Vera.
 14. Encarnación Cazalla Cid.
 15. María Antonia Barragán Prieto.
 16. Emilio Morillas Moreno.

ERC

 1. Jaume Sans i Margenet.
 2. Mireia Mendoza i Nolla.
 3. Joan Ros i Cardona.

PP

 1. Natalia Ortega Fernández.
 2. Santos Gutiérrez Clares.

VOX

 1. Juan José García Carré.
 2. José Manuel Algarín Varela.

SBECP

 1. Alejandro Pérez Matías.
 2. Eva Cristina Serna Vargas.
La conformació del nou Ajuntament 2023-2027 // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades