Avancem Sant Boi, el nou partit municipalista que «es va crear als camps de futbol»

La formació política liderada per Jaume Icart proposa la construcció d’una residència pública per a la tercera edat i acudeixen als comicis del maig amb el suport d’Ara Pacte Local, instrument vinculat al PDeCAT.

Membres de l’equip d’Avancem Sant Boi el passat mes de març // Twitter Avancem Sant Boi

Avancem Sant Boi ha estat una de les noves propostes polítiques en les llistes electorals. Liderada pel santboià Jaume Icart, el partit municipalista es defineix «com un centreesquerra on cap tothom menys la ultradreta». La formació de veïns i veïnes va néixer fa nou mesos «en els camps de futbol del municipi» i presenten un programa «on tot el que diem es pot fer».

Isart treballa en l’administració pública, en un centre de menors, i està molt lligat al món sindical i esportiu. Aquest últim va ser el brou de cultiu de la formació política i d’on procedeixen altres noms d’un equip que el seu líder considera «jove i amb moltes ganes de treballar pels ciutadans».

Residències d’ancians i foment de l’esport en infants

Entre els punts que Avancem considera innegociables destaca l’obertura d’una nova residència pública per a la tercera edat de manera imminent i una altra més en els pròxims anys. De fet, Icart considera que ERC i el PSC «haurien d’estar parlant de les residències, perquè hi ha moltes persones que no poden pagar-se les privades que hi ha actualment».

La promoció de l’esport entre els infants és un altre dels eixos en els quals gira el programa electoral d’Avancem Sant Boi. En l’àmbit general, parlen que cada nen pugui realitzar esport per menys de deu euros «i que ningú es quedi en la graderia».

Amb el suport d’Ara Pacte Local, vinculat al PDeCAT

Avancem Sant Boi es presenta també amb el suport d’Ara Pacte Local, l’acord municipalista entre el PDeCAT i Ara Catalunya que es dirigeix a grups locals sense partit. No obstant, Icart aclara que no depenen «de ningú» i que estan «a anys llum de Junts». Defensa, per tant, que només han aprofitat una oportunitat perquè tots els diners de la campanya sortien d’aportacions individuals, acceptant també material electoral del PDeCAT com una carpa.

No obstant això, l’acceptació d’aquest material va suscitar discrepàncies dins de la formació «perquè aquí hi ha molts socialistes i republicans, a més de liberals i independentistes» però, finalment, l’assemblea la va aprovar per majoria. De fet, Jaume Icart insisteix en la importància de l’assemblea en la presa de decisions del partit, molt per sobre de la seva pròpia figura.

El cap de llista de la formació municipalista fa un símil amb el funcionament del PSUC en els seus inicis «i les seves reunions amb els ciutadans». Si bé encara no han establert els estatuts del partit, altres municipis del Baix Llobregat ja els han demanat utilitzar les seves sigles en el 28M, però des d’Avancem els condicionen als resultats en Sant Boi.

La llista completa d’Avancem Sant Boi

 1. JAUME ICART BLANCO
 2. FRANCISCO MANUEL ARROYO CARRANCO
 3. JAVIER TRUJILLO ANGUITA
 4. ZAIRA ROMERO CRUCES
 5. ANTONIA RAMOS MUÑOZ
 6. NÚRIA CÁCERES RODRIGUEZ
 7. MIQUEL AMARGÓS MARONDA
 8. VICTOR MANUEL GARCIA GONZÁLEZ
 9. SORAYA MARÍN TALAVAN
 10. ÁNGELA ÁLVAREZ GUIRAO
 11. JOSE ANTONIO NUÑEZ FLORES
 12. CRISTINA CORONAS MARTIN
 13. IBAN MONTES ANDRÉS
 14. LIBERTAD DÍAZ LORENZO
 15. MARIA TERESA FARRE GARRES
 16. DAVID ALEJANDRO ZAMORA ROSAL
 17. PABLO VICO CÓRDOBA
 18. JOSE LUIS MENDIOLA LORENTE
 19. MARIA DELS ÀNGELS GRUSTAN PLA
 20. NATÀLIA ELVIRA BOVE FONTANET
 21. MONTSERRAT PUJADAS ROSICH
 22. JOSE ANTONIO RECIO OSUNA
 23. SERGI ICART GRUESO
 24. JOSE MANUEL SÁNCHEZ FERRER
 25. MANUELA MORON GARCÍA
  Suplents
 26. MERCÈ GALERA HOYOS
 27. RICARD ABELLAN ROMERO

Recomanacions personalitzades