Lluís Tejedor encapçala una candidatura municipal de Ciutadans marcada per les fugides

La candidatura de Ciutadans té a Carles Campdepadrós com a número dos i a Beatriz Goslino com a número tres. L’alcaldable assegura que «el nostre rival no és Valents, sinó el PSC» i tenen l’expectativa de mantenir la seva representació al consistori.

Carles Campdepadrós i Lluís Tejedor durant un acte el pasat mes de març // Ciutadans Sant Boi

Lluís Tejedor, número 2 de Ciutadans el 2019 i actual líder municipal després de l’abandonament de l’ex número u Olga Puertas, es presenta com a cap de llista a les eleccions municipals del maig a Sant Boi de Llobregat. El que va ser tercer candidat de la formació política, Carles Campdepadrós, serà ara el número dos. La número tres serà la coordinadora de l’agrupació municipal, Beatriz Goslino.

La candidatura de Ciutadans està marcada, en l’àmbit municipal, per les diverses fugides d’integrants de la llista de 2019 a la nova formació política Valents. Noms com David Martin i Mar Crespo, números dos i tres de Valents aquests comicis, són dos exemples. Així mateix, Olga Puertas, l’alcaldable per Ciutadans fa quatre anys, va abandonar pocs mesos després de les eleccions la formació política perquè es considerava víctima d’«una campanya per eliminar-me de persones sense cap vinculació amb el municipi i que l’utilitzen per a altres interessos». A més, va declarar sentir-se «incòmoda» amb el canvi d’estratègia de Ciutadans en l’àmbit estatal. Puertas va passar a ser regidora no adscrita.

Aquestes referències a candidats sense vinculació parlen de Lluís Tejedor, que va néixer a Badalona i és assessor del grup de Ciutadans a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El mateix càrrec ostenta el número dos, Carles Campdepadrós que, en el seu cas, és nascut a l’Hospitalet de Llobregat.

Tot i les fugues, Lluís Tejedor declara que «hi ha continuïtat dels que hem continuat treballant». A més, considera que el seu principal rival no és pas Valents, sinó el PSC «que porta 40 anys amb una important falta d’actuacions». Encara que a les últimes eleccions ja va baixar el nombre de vots a la formació, han estat l’únic grup municipal de dretes a l’Ajuntament. Tejedor manté l’expectativa de «seguir amb representació i sumant per una alternativa que aporti llum, perquè nosaltres coneixem com fer-ho».

Enfocament en l’augment de seguretat

L’alcaldable, policia d’ofici, ha incidit en un programa enfocat a l’augment de la seguretat ciutadana. En aquesta línia, ha parlat de «reorganitzar la policia, posar més patrulles al carrer i augmentar la inversió en nous mitjans com drons». «Donar confiança als cossos de seguretat per actuar en situacions d’ocupacions i garantir que es compleixi la llei és prioritari», ha afegit.

Per l’altra banda, Tejedor també ha insistit en la necessitat de millora dels serveis de neteja: «Fa falta més gent netejant i menys als despatxos». Finalment, ha parlat de la millora del transport públic, on pensa que «l’AMB no està fent res, el que ha generat la situació irregular en la qual ens trobem».

Recomanacions personalitzades