L’Ajuntament aprova una moció per la millora del servei de bus i de les condicions laborals dels treballadors

La moció aprovada al ple municipal expressa el suport a la defensa dels drets laborals i es posa a disposició dels comités d’empresa de Monbus i Avanza per ajudar a arribar a una solució amb les direccions de les empreses concessionàries.

Servei de bus de Sant Boi // Arxiu

L’Ajuntament ha aprovat per unanimitat en el ple municipal una moció per a la millora de la qualitat del servei de bus a Sant Boi i per a la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de les dues empreses concessionàries del servei: Monbus i Avanza. El text aprovat reclama a les empreses que busquin arribar a un acord amb els comitès i treballadors que permeti donar una solució al conflicte laboral existent.

Actualment, l’autobús és el mitjà de transport públic més utilitzat pels veïns i veïnes del municipi, especialment en el que fa els trajectes diaris per motius de feina o estudis. És per aquest motiu que una de les prioritats de l’Ajuntament és la qualitat de la prestació d’aquest servei. 

Intentar reconduir la situació

Arran del canvi d’empreses en la concessió del servei de bus a Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels, en els últims mesos s’ha produït un conflicte laboral que està posant en risc la qualitat del servei. Davant les convocatòries de vaga dels treballadors i treballadores d’Avanza i Monbus, l’Ajuntament ha volgut mostrar a totes les parts implicades la seva disposició a contribuir a una solució del conflicte per tal de garantir la normalitat del servei a tots els usuaris. 

Per evitar que el conflicte acabi afectant la ciutadania l’Ajuntament ha fet múltiples gestions amb l’AMB i ha mediat entre la direcció de les empreses i la representació dels seus treballadors i treballadores per intentar reconduir la situació.  Actualment, juntament amb l’AMB, que també vol donar resposta a les necessitats de millora urgent del servei, s’ha ampliat la flota d’autobusos destinats a les línies que donen servei a Sant Boi i la millora de la freqüència horària. 

La moció, per tant, expressa el suport del consistori a la defensa dels drets laborals i es posa a disposició dels comités d’Avanza i Monbus per arribar a un acord amb les direccions de les empreses. Els grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura del Progrès i Sant Boi en Comú subscriuen aquesta moció que ha estat aprovada amb el suport unànim de tot el plenari.

Recomanacions personalitzades