L’electricitat de la Fira de la Puríssima serà renovable a través de l’operador metropolità d’energia

Barcelona Energia subministrarà l’electricitat de la gran mostra de Sant Boi, que torna els dies 6, 7 i 8 de desembre amb 480 expositors i sense restriccions per la pandèmia.

Rosa de premsa de presentació de la Fira de la Puríssima 2022 // Jose Polo

«Aquesta serà l’edició de la Fira de la Puríssima més sostenible de la història», ha dit l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, aquest dimecres en una roda de premsa de presentació. Un dels principals motius amb els quals l’Ajuntament argumenta aquesta afirmació és perquè, segons han exposat, el 100% de l’electricitat de la mostra serà d’origen renovable.

Això serà possible gràcies al subministrament de Barcelona Energia, l’operador públic metropolità d’energia, que de fet ja treballa amb els equipaments públics de Sant Boi de Llobregat. El consistori calcula que d’aquesta manera es podrà estalviar un 19% en el consum elèctric i 2.420 tones de CO2 repartides per l’atmosfera.

D’altra banda, segons Moret, la Puríssima mostrarà «tota l’oferta de vehicles elèctrics que hi ha en el mercat». I és que Sant Boi és una ciutat amb una gran quantitat de concessionaris de coches i enguany han confirmat a l’Ajuntament que tots ells mostraran oferta elèctrica.

480 expositors

L’Ajuntament ha explicat que s’ha contractat el 100% de l’espai expositiu de la Puríssima d’enguany, que es portarà a terme els dies 6, 7 i 8 de desembre. Hi haurà 480 expositors, un 3,5% més que l’any passat. A més, la gran fira de Sant Boi torna aquesta vegada sense restriccions per la covid.

Com ja és tradicional, també hi haurà espai per la gastronomia, les cerveses artesanes i els concerts a través de la iniciativa Vicult. Amb tot plegat, l’Ajuntament espera superar l’impacte econòmic de 7,6 milions d’euros de l’any passat. L’última Puríssima abans de la pandèmia, l’any 2019, va rebre 260.000 visitants.

Recomanacions personalitzades