La plataforma en Defensa dels Béns Comuns reclama una ciutat més verda

S’ha concentrat a la plaça de la República per demanar a l’Ajuntament més arbrat i més espais públics verds. El consistori diu que s’està treballant en un projecte de renaturalització.

Concentració a la Plaça de la República // @plataformastboi

La Plataforma en Defensa dels Béns Comuns de Sant Boi va organitzar dissabte una concentració a la plaça de la República on, a través d’arbres de cartró reciclat, reclamaven a l’Ajuntament més espais públics verds. Durant el matí es van recollir una cinquantena de propostes i reivindicacions en contra del projecte final de reforma de la plaça de la República.

La plataforma, a més, reclama que no s’està complint l’objectiu de «generar un espai públic més saludable i sostenible per a la ciutadania» i les entitats i els veïns demanen al consistori que faci una intervenció per augmentar l’arbrat a la plaça de la República i, d’aquesta manera, que l’espai pugui ser utilitzat durant tot l’any.

Un any després de la reforma de la plaça

L’estiu del 2021 es va remodelar la plaça de la República. Segons el projecte de l’Ajuntament, l’espai buit de la plaça era per generar activitat i vitalitzar la zona. La plataforma denuncia que amb l’obra de remodelació l’espai que quedava per generar activitat gairebé no s’ha utilitzat i la plaça s’ha anat buidant de gent a causa de la manca d’espais d’ombra i arbrat.

A més també denuncien la falta d’arbrat en general a la ciutat i recalquen que el «Pla Director del verd urbà» que va dissenyar el 2019 la Diputació de Barcelona per a Sant Boi, analitza que el municipi disposa de pocs arbres per habitant i recomana a l’equip de govern ampliar les zones verdes existents.

Renaturalització de la ciutat

Des de l’Ajuntament aclareixen que la concentració de la plataforma és una petició veïnal que respon a una reivindicació respecte als espais d’ombra i el verd urbà. Igualment, asseguren que s’està treballant en un projecte de renaturalització del municipi.

«Es va posar en manifest un Pla Director del verd urbà amb la Diputació de Barcelona per cobrir les necessitats de renaturalització de Sant Boi», expliquen fonts de l’Ajuntament a Sant Boi Diari. També asseguren que s’està revisant i actualitzant el pla amb criteris més sostenibles i que no generin molèsties als veïns.

Algunes de les actuacions de renaturalització començaran al novembre al barri de Vinyets, amb la renovació de diverses rotondes, i posteriorment s’estendrà al barri de Marianao.

Recomanacions personalitzades