L’Ajuntament no incrementarà els tributs municipals per al 2023

El ple municipal ha aprovat la proposta de congelar tots els tributs municipals IBI, IAE, vehicles, plusvàlua, taxes, preus públics…) amb l’objectiu d’acompanyar la ciutadania en l’actual situació econòmica.

Façana de l’Ajuntament de Sant Boi // Ajuntament

Sant Boi mantindrà el preu dels tributs municipals pel pròxim 2023. Així ho ha decidit el ple municipal en una sessió on s’ha aprovat provisionalment la modificació de les Ordenances fiscals amb la intenció de «no incrementar la càrrega fiscal» i «acompanyar la ciutadania» en l’actual context econòmic de dificultats.

Concretament, són l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), l’Impost Sobre les Activitats Econòmiques (IAE), la taxa dels vehicles, la plusvàlua i altres preus públics els que l’Ajuntament s’ha compromès a no incrementar per l’any vinent. De fet, en el cas de l’IBI, el principal impost gestionat pels Ajuntaments, és el tercer any que el govern local decideix no augmentar-lo.

Mirada cap a la transició energètica

A banda de la congelació de preus, el consistori també ha volgut incloure mesures de caràcter social com un descompte del 95% en l’IBI per als immobles que es destinen a lloguer d’habitatge amb renda limitada i d’altres per afavorir el procés de transició energètica.

Així doncs, hi haurà un descompte del 50% de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis o la rebaixa de la meitat de la quota de l’impost als habitatges que hagin instal·lat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Recomanacions personalitzades