El ple municipal aprova la creació d’un registre públic de comerços sense successió per facilitar-ne el relleu generacional

La moció, proposada per Ciutadans, planteja crear un registre on es puguin inscriure els comerços que no tinguin successió empresarial per facilitar als emprenedors el poder fer-se càrrec d’aquests negocis que, d’una altra manera, acabarien tancats per jubilació.

Imatge d’arxiu d’un comerç de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

El passat ple municipal del mes de maig va aprovar una moció proposada per Ciutadans Sant Boi que planteja la creació d’un registre públic de comerços i negocis sense successió per facilitar el relleu generacional, d’aquesta manera es permetria “mantenir negocis familiars, comerços emblemàtics i models consolidats que ja compten amb quota de mercat”, apuntava el portaveu liberal, Luís Tejedor, durant el plenari. 

La idea és crear un registre públic municipal, en el qual es puguin inscriure tots els comerços i negocis sense successió empresarial, que facilitarà el relleu generacional al permetre que els emprenedors puguin mantenir aquests negocis que, d’una altra manera, acabarien tancats en jubilar-se el propietari.

La mesura també contempla la creació d’un pla de relleu generacional i successió de treballadors autònoms de la ciutat, i un pla d’assessorament en el procés de transmissió de negocis. També es planteja una línia d’ajudes per donar cobertura “a les despeses per a la modernització i condicionament del local, adquisició d’actius o despeses de tramitació”, afegia el regidor liberal.

Generació de noves idees de negoci a la ciutat

Ciutadans també proposava en la moció començar a detectar els negocis de Sant Boi que, “per raons de malaltia, jubilació o una altra causa, van donar de baixa la seva activitat i facilitar-ne el traspàs per donar-los una segona oportunitat i evitar la desertització comercial que està patint la ciutat”. Aquesta iniciativa permetrà “atraure talent, emprenedoria, fomentar la creativitat, generar ocupació i noves idees de negoci que dinamitzaran l’activitat de Sant Boi”.

Recomanacions personalitzades