Sant Boi tindrà un parc adaptat a la pràctica d’esports urbans

L’Ajuntament i Aigües de Barcelona han signat un conveni de col·laboració que preveu la creació d’un parc a la ciutat per la pràctica esportiva urbana de joves i adolescents. És un projecte pioner per atendre les necessitats dels més joves en la era de la postpandèmia.

L’alcaldessa i el conseller delegat d’Aigües de Barcelona signant el conveni // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi i Aigües de Barcelona han signat aquesta setmana un acord de col·laboració per treballar conjuntament en la creació d’un parc inclusiu per a la pràctica esportiva urbana de joves i adolescents. 

La iniciativa s’emmarca dins el Projecte Territori Social d’Aigües de Barcelona, i en el Pla de Xoc del consistori per atendre les necessitats «socials i emocionals de la població adolescent  i jove d’entre 12 i 18 anys, un dels sectors més afectats per les conseqüències de la pandèmia«, segons apunta l’Ajuntament en un comunicat.

El projecte es planteja «apoderar joves i adolescents com a pilar fonamental del disseny, planificació, execució i ús posterior d’aquest espai urbà per a la pràctica esportiva saludable«. Per aquest motiu, Ajuntament i Aigües de Barcelona s’han reunit amb col·lectius juvenils de la ciutat per definir les característiques del nou parc urbà; que estarà a l’aire lliure, tindrà un circuit de parkour i un espai adequat a les necessitats específiques de les noies joves. 

Durant l’acte de signatura del conveni, l’alcaldessa Lluïsa Moret ha assegurat que «aquest projecte d’innovació social destaca per posar de manifest el potencial de la col·laboració públicoprivada en l’àmbit de les polítiques socials”.

La creació del futur espai urbà per a la pràctica esportiva forma part del Pla de xoc d’adolescència de Sant Boi, una resposta als efectes de la pandèmia en aquesta de la vida que compta amb una dotació global d’un milió d’euros.

Recomanacions personalitzades