La tasca de Sant Boi per combatre l’absentisme escolar es reconeix a nivell nacional

La Federación Española de Municipios y Provincias i el Ministerio de Educación y FP han premiat per partida doble l’Ajuntament de Sant Boi al Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l’absentisme i en la millora de la convivència escolar. 

Una aula de l'escola Amat Verdú, que tindrà un grup més de P-3 // Ajuntament de Sant Boi
Imatge d’arxiu d’una classe de l’escola Amat Verdú // Ajuntament de Sant Boi

La tasca desenvolupada a Sant Boi de Llobregat per combatre l’absentisme i millorar la convivència escolar ha estat reconeguda a nivell estatal. La Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i el Ministerio de Educación y FP han premiat per a l’Ajuntament en el sisè Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l’Absentisme i en la Millora de la Convivència Escolar.

Sant Boi i Pinós (Alacant) són els dos únics municipis que han estat premiats en les dues categories. En la de prevenció i intervenció davant l’absentisme escolar, Sant Boi ha estat reconeguda per la tasca que es duu a terme al pla local de prevenció i atenció de l’absentisme escolar, que es va aprovar al mes de novembre. 

Aquest pla, segons explica el consistori en una nota de premsa, es fonamenta en el treball realitzat entre l’Ajuntament, la Generalitat i els diferents agents socioeducatius del territori; amb participació també de professors i equips directius dels centres escolars, tècnics d’integració i absentisme, atenció a la infància i la família, educació social, mediació i psicopedagogia, entre d’altres. 

A la categoria de millora de la convivència escolar s’ha premiat el projecte ‘Irrupció restaurativa’, que té per objectiu convertir les escoles i instituts de Sant Boi en comunitats -de mares, pares, estudiants, docents i personal no docent- «capacitades per afrontar els conflictes col·lectivament, amb un esperit positiu i de forma pacífica.» 

Amb aquest projecte, el consistori ha apostat per una metodologia que aborda la problemàtica del bullying als centres, amb tallers educatius a les aules i també resolent casos concerts. El percentatge de resolució acordada dels conflictes és fins ara del 100%. Aquest projecte forma part del Banc de Bones Pràctiques Locals dels governs locals.

Recomanacions personalitzades