Més de 2.500 nous casos de covid en una setmana a Sant Boi

En els darrers set dies, s’han detectat 2.591 nous positius a la ciutat. El risc de rebrot continua disparat i s’han lamentat quatre noves morts a causa de la covid. D’altra banda, ja hi ha un 41,5% de la població que ha rebut la tercera dosi de la vacuna.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

La sisena onada de la covid segueix afectant Sant Boi de Llobregat, amb nous casos positius i el risc de rebrot i la incidència acumulada disparats. Les últimes dades que ha publicat el departament de Salut, que fan referència a la setmana que va del 17 al 23 de gener, mostren que s’han notificat 2.591 positius més.

S’ha de tenir en compte, però, que s’han realitzat més proves diagnòstiques per detectar aquests nous casos. La setmana del 10 al 16 de gener es van fer 8.069 (2.374 proves PCR i 5.695 tests d’antígens), mentre que aquesta passada setmana se’n van realitzar 9.696 (2.107 PCR i 7.589 tests).

A més, el risc de rebrot, que en l’anterior actualització era de 5.573, ara se situa en 6.661; 1.088 punts més alt. Es tracta de la xifra més alta de tota la pandèmia, tal com es pot comprovar en el gràfic de la imatge superior.

La incidència acumulada tampoc deixa d’incrementar

La incidència acumulada continua disparada des de fa setmanes. Es tracta de la dada que recull el nombre de nous casos que hi ha hagut en els darrers set dies. Ara per ara, és de 3.059,75 per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 2.544,87.

El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el límit per considerar-se preocupant és de 150 casos per cada 100.000 habitants; i la dada a Sant Boi supera exponencialment aquest llindar des de fa mesos.

El que s’ha mantingut exactament igual en les darreres dues actualitzacions és la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és d’1,18. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada i que per cada persona amb el virus s’infecta a una altra, com a mínim.

Més del 41% de la població ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna

Tot i la situació epidemiològica que viu Sant Boi, la seva població segueix vacunant-se per fer front al virus. El ritme de vacunació, però, ha baixat lleugerament aquesta última setmana. Segons les dades de Salut, ara mateix hi ha 72.725 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 85,2% del total dels habitants.

Hi ha 64.083 inoculats amb la segona i 35.263 amb la tercera que, tot i ser la punxada que més ha incrementat en set dies, no ho ha fet al mateix ritme que en les setmanes anteriors. La xifra total de vacunats amb dues dosis al municipi és del 75,1% i, amb tres dosis, és de 41,5%.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Les persones amb la pauta completa de vacunació arriben però al 80,6% de la població; un total de 69.004. Ja hi ha un 47% dels habitants de Sant Boi coberts amb el que s’anomena la dosi de record o reforç que, segons el departament de Salut, “correspon a l’administració d’una tercera dosi excepte si la primovacunació es va completar amb una única dosi (productes monodosi o pautes de cas més dosi); en aquests casos la dosi de record correspon a la segona”.

Quatre noves defuncions i 26 persones ingressades 

La setmana del 17 al 23 de gener, 26 habitants de Sant Boi han ingressat a l’hospital a causa de la covid. Avui dia, encara hi ha 29 pacients que requereixen assistència hospitalària a la ciutat. A més, s’han lamentat quatre noves morts a causa del virus a la ciutat. Des que va començar la pandèmia, 341 persones han perdut la vida per la malaltia.

Recomanacions personalitzades