Els Premis Altaveu del 2020 i el 2021 es lliuren a Can Massallera

La gal·la d’entrega dels guardons estava prevista pel passat mes de setembre, en el context del Festival, però la pluja va obligar a ajornar-la. El passat dijous per fi es van poder entregar.

L’entrega de premis va tenir lloc a Can Massallera // Ajuntament de SB

Els Premis Altaveu 2020 i 2021 per fi estan amb els seus destinataris. La pandèmia va obligar a cancel·lar l’edició del 2020, i la del 2021 -prevista pel passat 9 de setembre- es va haver d’ajornar a causa de la pluja. El passat dijous 4 de novembre, però, es va poder celebrar la gal·la d’entrega dels guardons a Can Massallera.

L’acte va voler reconèixer els projectes d’artistes i entitats, i les iniciatives musicals dels darrers dos anys. Pel que fa als premiats al 2021, el ‘Record Store Day Spain’ va rebre el guardó “per fer possible que cada tercer dissabte d’abril les botigues de discos independents siguin les protagonistes de la ciutat, celebrant una jornada especial amb actes complementaris com concerts amb la implicació d’artistes, segells i públic”, segons explica l’Ajuntament de Sant Boi en un comunicat. La cantant catalana d’origen guineà Nakany Kanté també va rebre un premi Altaveu, així com el grup The Changes, Joana Serrat i Queralt Lahoz.

També es va fer entrega d’un guardó especial ‘Alça la Veu’ a Albert Pla, i es va fer arribar a la seva família un premi a la trajectòria al fotògraf Xavier Mercadé perquè “en 37 anys de carrera hem vist les seves fotos a tot arreu. Fotògraf compromès amb el seu temps i amb la música que es fa, dia a dia, a casa nostra, vingui d’on vingui.” Ha estat durant molts anys el fotògraf titular de l’Altaveu i va morir recentment.

Imatge d’arxiu de Xavier Mercadé, un dels premiats recentment traspassat // Cedida per l’Ajuntament de Sant Boi

Els premiats al 2020, que després de dos anys van rebre el seu guardó, van ser Tarta Relena, Los Sara Fontán, Joana Gomila i els coneguts grups Oques Grasses i La Casa Azul. A més, el premi ‘Alça la Veu’ 2020 es va entregar a la Plataforma Estatal por la Música (PLAM) “per haver aconseguit posar d’acord a la major part del sector de la música en directe i lluitar per adequar la llei que regula la contractació d’artistes en espectacles públics”; i el premi a la trajectòria es va destinar a Josele Santiago. Finalment, es va fer una menció especial a la trajectòria de Víctor Nubla.

El jurat dels Premis Altaveu està format per músics, periodistes i professionals del món de la música, així com per l’organització del Festival, que any rere any des del 1990 ha entregat centenars de guardons a diferents artistes i professionals del sector.

Recomanacions personalitzades