Baixa el risc de rebrot a Sant Boi, tot i que segueix sent molt alt

Les dades epidemiològiques de la ciutat mostren una millora amb respecte a la setmana anterior. El risc de rebrot ha baixat en 116 punts i la velocitat de transmissió està per sota de l’1.

La corva negra mostra l’evolució del risc de rebrot a la ciutat // Generalitat

La situació de la pandèmia a Sant Boi de Llobregat ha millorat notablement en comparació amb la passada setmana. La darrera actualització del departament de Salut de la Generalitat mostra que del 2 al 8 de març, el darrer període del qual es tenen dades, hi ha hagut una disminució del risc de rebrot de 116 punts. Si la setmana anterior era de 273, ara es troba en 157 punts. Amb aquesta xifra es considera que el risc encara és molt alt, però ja té més a tocar el llindar d’alt.

La velocitat de propagació -l’anomenada Rt-, per la seva banda, baixa per sota de l’1 i se situa en 0,79. Els epidemiòlegs consideren que una pandèmia està controlada quan la Rt es troba per sota d’1; però els experts també apunten que el més important és veure l’evolució d’aquest ritme de propagació i no la dada d’un dia concret. De moment, sembla que s’està estabilitzant.

Dades semblants a les de la resta de la comarca i Catalunya

Aquesta estabilització de les xifres també s’està donant a la resta del Baix Llobregat i al conjunt de Catalunya. El risc de rebrot a la comarca és de 154 punts, mentre que la setmana anterior era de 217, i la velocitat de propagació segueix per sota de l’1; concretament és de 0,86.

A tota Catalunya les dades són força semblants, amb un risc de rebrot del 189, amb respecte els 230 punts de la setmana anterior, i una Rt del 0,92.

69 nous casos positius i 2 defuncions

El que també ha baixat considerablement amb respecte a les anteriors dades és el nombre de persones contagiades a Sant Boi. Si del 23 de febrer a l’1 de març es van comptabilitzar 97 casos, aquesta setmana en són 69.

I això tenint en compte que s’han realitzat aproximadament les mateixes proves diagnòstiques. En l’últim període es van fer 2.292 (1.462 proves PCR i 830 test d’antígens), ara se n’han fet 2.249 (1.467 PCR i 782 tests).

D’altra banda, s’ha de lamentar la mort de dues persones aquesta setmana. El nombre de defuncions a Sant Boi ja puja 292.

Més de 3.000 santboians ja tenen les dues dosis de la vacuna

Una dada esperançadora és que a la ciutat s’han vacunat 1.862 persones més durant aquesta setmana: 1.345 de la primera dosi i 517 de la segona. En total ja hi ha 3.023 persones a la localitat amb totes dues dosis injectades, i 7.434 amb només la primera.

7 centres amb grups confinats

El que també ha disminuït és el nombre de centres educatius amb almenys un grup confinat, ja que la xifra és de 7 quan la setmana anterior eren 9.

Segons el portal Escola Segura de la Generalitat tenen un grup confinat l’Escola Antoni Tàpies, l’Escola Barrufet, l’Escola Can Massallera, l’Institut Joaquim Rubió i Ors i el Pedagògium Cos. En canvi, l’Institut Rafael Casanova té tres classes confinades, i l’Escola Rafael Casanova, 2

Tot i així, les dades entren dins la normalitat del conjunt de Catalunya. De fet, si es té en compte que el municipi té un total de 45 centres educatius, es pot veure com els contagis a les escoles són residuals.

Recomanacions personalitzades