Com queden les restriccions després de les últimes mesures del Govern?

Des d’aquest dilluns i fins al 21 de febrer han entrat en vigor noves mesures que comporten un lleuger relaxament de les restriccions antiCovid-19. Des de Sant Boi Diari mirem d’aclarir-te què pots fer i què no a partir d’ara.

Els establiments de restauració tenen més marge horari per servir // Irene Juárez

Em puc moure entre municipis?

Sí, a partir d’aquest dilluns el confinament ha passat a ser comarcal i per tant et pots moure per tot el Baix Llobregat. Però, no pots sortir de la comarca si no és per causes justificades com motius laborals, educatius, sanitaris i cura de persones dependents.

Està permès anar a una segona residència?

No, no hi ha excepcions per a segons residències.

Es manté el toc de queda?

Sí, entre les deu de la nit i les sis de la matinada encara no es pot circular pel carrer exceptuant motius laborals o raons sanitàries.

Com funciona la restauració amb les noves mesures?

Les franges horàries que hi havia fins ara per als locals de restauració s’amplien una hora. Així, els bars i restaurants poden servir esmorzars de 7.30h a 10.30h, i dinars de 13h fins a 16.30h. Només hi ha excepcions per als restaurants dels hotels, que poden servir sopars només per als qui s’hi allotgin, i les àrees de servei, que no tenen limitacions horàries.

Pel que fa a l’aforament, la capacitat màxima a l’interior dels locals és del 30% i a les terrasses del 100%. Tot i així, tant a l’interior com a l’exterior, cal garantir una distància de dos metres com a mínim entre taules. A cada taula no hi poden haver més de quatre comensals, tot i que si es tracta d’un grup bombolla la xifra pot arribar a ser de sis.

L’ús de la mascareta és obligatori excepte quan s’estigui menjant i bevent, i el servei per emportar als locals està permès de 19h a 22h, i a domicili de 19h a 23h.

Puc anar al gimnàs?

Sí, des d’aquest dilluns els gimnasos poden obrir amb un 30% d’aforament i amb grups de pràctica esportiva que no superin les sis persones. Les piscines també poden reobrir amb control d’accés i limitació d’aforament. En l’àmbit de l’esport federat, es permet fer activitat a l’aire lliure i es recuperen les competicions d’àmbit català que donen accés a categories estatals o professionals.

I què passa amb els cinemes i els teatres?

Amb les noves mesures, els cinemes, els teatres, els auditoris i les sales de concerts poden obrir fins al 50% del seu aforament i amb un màxim de 1.000 persones. Els museus, les biblioteques i les sales d’exposicions també poden obrir fins al 50% de l’aforament. Però, continua sense estar permès sortir de la comarca per anar a activitats culturals.

I amb les llibreries i la cultura popular?

Les llibreries poden reobrir els caps de setmana perquè passen a ser considerades equipaments culturals. El que no canvia, però, és la suspensió de les activitats de cultura popular i tradicional.

Quina afectació hi ha en el comerç?

No hi ha canvis respecte les anteriors restriccions. Els únics que podran obrir són aquells comerços amb menys de 400 metres quadrats i els que siguin essencials. Els centres comercials continuaran tancats i l’activitat comercial no essencial seguirà sense poder apujar la persiana els caps de setmana.

Què passa amb les activitats extraescolars?

Es recuperen les activitats extraescolars de música i dansa de manera semipresencial, però continuen suspeses les activitats de lleure. Les extraescolars esportives només es permeten si es fan a l’aire lliure.

Amb quantes persones em puc reunir?

El límit es manté en les sis persones, i sempre que no siguin de més de dues bombolles de convivència diferents.

Hi ha restriccions per als actes religiosos?

Sí, es poden celebrar amb un 30% de l’aforament com a màxim, sense superar les 1.000 persones.

Recomanacions personalitzades