El Fòrum empresarial de Sant Boi aposta per la innovació davant la Covid-19

Durant la trobada, tres empreses de la ciutat han explicat les seves experiències innovadores. L’alcaldessa ha defensat la innovació com a «palanca de canvi» davant la crisi de la Covid-19.

Alguns dels ponents del fòrum empresarial de Sant Boi // Captura de pantalla

Sant Boi ha viscut una nova sessió del Fòrum empresarial, una trobada que l’Ajuntament convoca de forma periòdica per intercanviar coneixement amb el món empresarial.

La trobada ha servit perquè tres empreses de la ciutat com Promaut, Evarm i Promerca compartissin les seves experiències innovadores i perquè l’alcaldessa, Lluïsa Moret, reivindiqués la innovació com a «palanca de canvi per construir noves oportunitats» davant la crisi del coronavirus.

Ponents ‘innovadors’

Durant la sessió, que s’ha celebrat en directe a Cal Ninyo però que s’ha retransmès telemàticament, el soci fundador de Promaut, Joan Matutano, ha reivindicat el treball en xarxa a l’hora de posar en marxa projectes innovadors: «Ningú arriba gaire lluny tot sol».

Per la seva banda, el gerent d’Evarm, Xavier Ribas, ha destacat que «actualment hi ha en marxa un canvi de mentalitat cap a un model de mobilitat sostenible» del que fa sis o set anys «ningú en parlava».

El director general de Promerca, Jordi Tomàs, també ha posat en valor que la innovació «no és mai fruit de la casualitat», sinó de «la cultura d’empresa». De fet, segons ell, «la innovació està en la mirada, la tecnologia ja vindrà després».

El fòrum també ha comptat amb una ponència anomenada ‘Oceans blaus d’innovació’, a càrrec de Joan Sansaloni, gerent del programa d’Innovació d’Acció, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya. Durant la seva ponència, Sansaloni ha explicat que «el segle XXI és el de la innovació» i que en l’actualitat «és més necessària que mai». Per implementar-la ha dit, però, que cal «talent, lideratge i esforç».

Recomanacions personalitzades