Ingressen a presó dos lladres que acumulaven més de vuit delictes a Sant Boi

Els Mossos van enxampar els arrestats  diumenge passat mentre presumptament cometien un robatori amb força en una casa de la ciutat.

Els Mossos els van enxampar diumenge mentre robaven en una casa // Arxiu – Mossos

Feia quatre mesos que cometien delictes a Sant Boi sense que els passés res, i no va ser fins diumenge passat que els Mossos d’Esquadra els van poder enxampar i relacionar-los amb tots els incidents.

Els cossos policials van tenir coneixement diumenge que dos homes, de 31 i 34 anys respectivament, regiraven una casa del municipi. En arribar-hi, els implicats van intentar fugir per la teulada, però els agents els van poder aturar al pati d’una casa propera i arrestar-los.

Els dos detinguts havien estat denunciats tan sols unes hores abans per ocupar un local al mateix municipi, però la llista de delictes no acabaria aquí.

El treball conjunt entre Mossos i Policia Local ha permès relacionar els dos homes amb almenys vuit delictes més comesos a la ciutat en els darrers quatre mesos. A banda del de diumenge, l’últim va ser dijous de la setmana passada, quan els agents van detenir els mateixos dos homes després de cometre un robatori amb força a l’interior d’un vehicle.

De fet, el dimarts d’aquella setmana els dos homes ja havien estat detinguts com a presumptes autors d’un robatori amb violència en una botiga d’alimentació de Sant Boi, on havien arribat a amenaçar la treballadora de l’establiment amb un matxet. En detenir-los, els agents van aconseguir relacionar-los també amb un altre robatori en un restaurant del municipi que havia passat de matinada.

Cometien delictes des de l’agost

L’historial de delictes continua. A finals d’octubre, els agents van enxampar un dels homes amb un trencavidres i van comprovar que uns minuts abans havia intentat entrar a robar, sense èxit, en un local proper. A més, van constatar que duia un telèfon mòbil que havia estat robat uns dies enrere.

Dos dies més tard, els cossos policials també van localitzar un dels implicats mentre intentava obrir una caixa registradora d’una braseria on havia entrat a robar una estona abans.

Cap a mitjans d’octubre, la troballa d’un maletí a la via pública també va fer saltar les alarmes de la policia. Els agents hi van trobar un ordinador portàtil que va resultar ser el botí d’un robatori que s’havia produït dins d’un cotxe a Cornellà de Llobregat, i que els agents també han pogut atribuir als detinguts.

Al setembre, un dels implicats també va ser denunciat per al·legar dades falses en ser aturat per cometre una infracció de trànsit al Prat de Llobregat. A més, a mitjans d’agost, agents de la Policia Local també havien identificat els dos homes per cometre un robatori amb força en un domicili i amenaçar-ne el propietari.

Davant la reincidència delictiva, el jutge ha decretat l’ingrés a presó dels dos homes que, segons els Mossos, en el passat ja havien arribat a acumular 14 i 39 antecedents, respectivament.

Recomanacions personalitzades