Moret fa front comú amb 16 alcaldes més perquè el Govern reobri hostaleria i restauració

Fins a 17 alcaldes socialistes del Baix Llobregat i L’Hospitalet signen una carta dirigida al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, perquè el Govern permeti “immediatament” l’obertura dels negocis vinculats a la restauració i l’hostaleria.

Imatge d’arxiu de la carxofada // AJuntament de Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, mou fitxa davant el tancament de l’hostaleria i la restauració decretat a Catalunya per fer front a la pandèmia. Després de la disminució de contagis, Moret i la resta d’alcaldes socialistes del Baix Llobregat i L’Hospitalet han demanat per carta al vicepresident, Pere Aragonés, que permeti reobrir “immediatament” els negocis vinculats a la restauració i l’hostaleria.

En una carta enviada dilluns i que Aragonés encara no ha respost, Moret i la resta de batlles socialistes argumenten que els municipis del Baix Llobregat i L’Hospitalet “estan patint de forma especial el tancament de milers i milers d’establiments d’aquests sectors com a conseqüència que molts dels negocis no disposen de cap alternativa per superar les dificultats”.

Per això, per evitar una patacada econòmica, consideren que Catalunya ha “ser capaç de coordinar l’obertura d’aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetrals de cap de setmana”.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, en una imatge d’arxiu anterior a la pandèmia // Jose Polo

De fet, Moret i la resta d’alcaldes signants es mostren convençuts que “amb la voluntat i el consens de tothom es podran fixar els procediments i les limitacions” que garanteixin tant el control de l’evolució de la pandèmia com el desenvolupament d’aquestes activitats.

Entre els que signen la missiva també hi ha els batlles de localitats com Vallirana, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Esplugues, Gavà i Castelldefels. També hi són els d’Abrera, Esparraguera, Sant Esteve Sesrovires, Viladecans i L’Hospitalet de Llobregat.

Recomanacions personalitzades