Capell volia acabar el Breaking20 per “agrair l’ajut de la gent”

L’esportista de Sant Boi de Llobregat no ha aconseguit completar el repte Breaking20 de l’UTMB en 21 hores i 17 minuts. En un vídeo, Capell reconeix que, tot i adonar-se’n que completar en 20 hores «era impossible», volia acabar per agrair «l’ajut de la gent» que el va acompanyar.

Pau Capell durant la cursa // ©BUFF – Tom Schlegel

Pau Capell ha reflexionat en un vídeo sobre les emocions viscudes abans i després del repte ‘Breaking20’ de l’UTMB, una cursa que s’havia de realitzar en 20 hores. L’esportista no ha batut el rècord de l’Ultra Trail del Mont Blanc en el repte en solitari ‘Breaking20’ i ha finalitzat la cursa en 21 hores i 17 minuts.

En el vídeo, l’esportista destaca l’inici de la cursa com un dels millors moments: «Tothom estava allà i jo estava sol per començar la cursa». Explica que el suport de la seva família és molt important per ell. «La meva mare és el cor de la família, el meu pare és el cap. El meu germà és l’home de negocis i la meva germana és amor». Al vídeo enalteix la figura de la seva germana: «Em deia que m’estimava perquè sap que necessito aquest tipus de paraules».

El més difícil, per l’esportista, era córrer contra el seu propi temps. Assegura que és més divertit enfrontar-se a altres atletes que no pas al temps. Recorda un dels moments més durs: era la darrera pujada i, conscient que no acabaria a temps, va seure a una roca per descansar. «Vull acabar això per vosaltres», li va dir a la gent. «Perquè esteu aquí, perquè correu amb mi. Vull acabar perquè vull agrair la vostra ajuda».

La cursa

El recorregut, d’inici i final a Chamonix, ha tingut uns 171 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu. L’equip d’assistència s’ha encarregat dels avituallaments originals en les mateixes zones amb mesures de seguretat.

Suïssa, França i Itàlia són els països per on transcorre l’UTMB. Capell ha corregut en solitari i ha acabat la cursa, però s’ha quedat sense superar la pròpia marca del 2019.

El corredor català assegura que tornarà a córrer l’UTMB i intentarà el repte de nou.

Recomanacions personalitzades