L’Ajuntament donarà un ajut de 200 euros a famílies vulnerables per a l’inici de curs

El consistori ha presentat un pla de xoc per garantir una tornada a l’escola “segura i equitativa”. Per una banda, donarà ajuts de 200 euros a infants de famílies que hagin quedat tocades per la crisi del coronavirus. També posa en marxa un servei d’atenció a domicili d’acompanyament en cas que algú doni positiu o s’hagi d’anar a fer una PCR.

Moret i Martínez han detallat el pla acompanyades de la plana major de l’equip de govern // Roger Cuartielles

L’Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa un pla de xoc educatiu per garantir que la tornada a l’escola serà “segura i equitativa”. En una roda de premsa aquest dimarts, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, acompanyada per la plana major del govern municipal ha presentat les mesures del pla, que compta amb 700.000 euros de pressupost i que vol ajudar tant a famílies afectades per la crisi del coronavirus com a donar feina a joves en situació d’atur.

D’una banda, el consistori ha engegat una línia d’ajuts de 200 euros per a material escolar que podran sol·licitar famílies que hagin vist disminuïts els seus ingressos a causa de la pandèmia i que tinguin fills a càrrec de fins a 25 anys.

Són diners que les famílies que ho sol·licitin rebran en forma de targeta moneder i que podran gastar en més de 240 comerços de la ciutat. En paraules de Moret, “es tracta d’una mesura integral que també vol afavorir el teixit comercial del municipi”. En total, l’Ajuntament preveu destinar a aquests ajuts una partida de 320.000 euros.

Una altra de les puntes de llança del pla és l’ocupació juvenil: “És un dels col·lectius més afectats per la crisi social de la Covid-19”, ha recordat la quarta tinenta d’alcaldia, Alba Martínez.

Per això, el consistori contractarà 10 joves que ajudaran els centres educatius de cara a l’inici del curs escolar en tasques com habilitar nous espais, pintar i acompanyar a famílies. També es preveu contractar 4 joves més perquè facin les mateixes tasques als equipaments esportius del municipi.

Servei de suport per a famílies amb possibles positius

Un altra de les voluntats del govern municipal és donar suport a aquelles famílies a qui se’ls detecti un positiu o que necessitin acompanyament a l’hora de fer-se una PCR. El consistori ha engegat un servei d’atenció domiciliària –amb un funcionament semblant al SAD– que ajudarà les famílies que es trobin en aquesta situació durant les primeres 48 hores.

“L’objectiu és que se’ls pugui ajudar en temes de conciliació o d’acompanyament en cas que algú s’hagi d’anar a fer una PCR”, detallen des del govern, que com a part del pla també ha reforçat les beques de suport a l’estudi.

Pla compartit amb comunitat educativa

El pla s’ha presentat en societat després que hagi passat pel vistiplau de la comunitat educativa de la ciutat, a qui el govern municipal els va presentar les mesures dilluns perquè les poguessin conèixer de primera mà: “La resposta ha estat positiva”, ha dit Moret, que espera que el curs pugui començar la setmana vinent amb la màxima normalitat possible. «No volem que cap infant es quedi enrere», ha conclòs.

Recomanacions personalitzades