L’Ajuntament suspèn l’acte institucional de l’Onze de Setembre per la Covid-19

El consistori farà una ofrena a la tomba de Rafael Casanova sense públic en nom de la ciutat, mentre que les entitats santboianes podran fer ofrenes individuals al llarg del matí.

Ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada del 2019 // Arxiu — Jose Polo

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha anul·lat l’acte institucional celebrat cada Onze de Setembre davant la tomba de Rafael Casanova, a l’església de Sant Baldiri. L’acte se suspèn com a mesura de prevenció i seguretat davant la crisi sanitària. Només es mantindrà l’ofrena floral del consistori en nom de tots els ciutadans, sense públic, i la hissada de la senyera a l’exterior de la parròquia, enguany lliurada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Tot i això, l’Ajuntament anima a entitats i associacions locals i de fora de la ciutat a fer una ofrena a la tomba de l’homenatjat. Les ofrenes es faran de forma individual al llarg del matí de la Diada, entre les 10 i les 14 hores. Per evitar aglomeracions, hi haurà un control per accedir a l’interior de l’església, on caldrà complir en tot moment les mesures de contenció de la pandèmia.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol mantenir el «compromís ciutadà i municipal amb els drets nacionals» i recordar l’esperit de la manifestació celebrada a Sant Boi l’Onze de Setembre de 1976, segons explica en un comunicat.

Recomanacions personalitzades