Quatre persones detingudes per intentar robar a un domicili de Sant Boi

Els Mossos d’Esquadra han enxampat in fraganti a quatre lladres amb la intenció d’accedir a una finca per robar. Els arrestats portaven els estris adients per forçar la porta d’accés i elements per amagar la seva identitat.

Els agents van detenir 4 persones com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força // Mossos d’Esquadra

Enganxats in fraganti quan volien robar en un habitatge de Sant Boi de Llobregat. El passat dijous 13 d’agost els Mossos d’Esquadra van detenir a quatre homes de nacionalitat colombiana, d’entre 25 i 58 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a l’interior d’un domicili.

Els fets van succeir cap a les 10 hores quan, gràcies a l’alerta d’un agent fora de servei, els policies van observar quatre persones davant el portal d’un edifici amb actitud sospitosa. Ràpidament els agents es van adreçar al lloc i van comprovar que els homes es feien senyals entre ells, es col·locaven a diferents parts del carrer i un d’ells manipulava el pany de la porta amb algun objecte i aconseguia entrar a l’interior de la finca.

Els agents van aconseguir aturar-los mentre marxaven del lloc en diferents direccions i llançaven trossos de plàstic dur, retallats especialment per obrir portes de domicilis. Durant l’escorcoll, també es van localitzar altres estris utilitzats per cometre robatoris amb força i elements de disfressa per dificultar la identificació. Davant les evidències, els agents van detenir els quatre homes com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a domicili, en grau de temptativa.

Els agents realitzaven un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a domicilis

Aquestes detencions s’emmarquen dins el marc d’un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a la zona del Baix Llobregat Sud, realitzat conjuntament amb agents de les policies locals dels municipis afectats. Aquest dispositiu consisteix en la presència de dotacions policials en punts clau d’accés a les diverses poblacions i urbanitzacions afectades pels robatoris; i es reforça amb el vol d’un helicòpter de Mossos d’Esquadra dotat de càmeres tèrmiques i d’alta resolució que proporciona suport als efectius de terra.

Gràcies, en part, a aquests dispositius de prevenció de robatoris que s’estan duent a terme a la regió policial Metropolitana Sud, des de començaments del mes de juliol, el percentatge de robatoris a domicilis ha descendit un 20% a la regió, en comparació a les dades de juliol del 2019.

Recomanacions personalitzades